İsrail, ABD'ye daha fazla silah tedariki için baskı yapıyor

img
İsrail, ABD'ye daha fazla silah tedariki için baskı yapıyor YDH

İsrail, Direniş Ekseni'ne karşı gerekli olduğunu söylediği silahların onaylanması için Biden yönetimi ve ABD Kongresi üzerindeki baskısını artırıyor.




YDH - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu başkanlığındaki bir heyet, milletvekilleri ve üst düzey yetkililer arasında hızlı bir şekilde onaylanması için bir silah sistemleri listesi dolaştırıyor.

Bu çabanın amacı yaklaşan ABD seçimleri öncesinde sevkiyatları garanti altına almak.

Politico'nun haberine göre alep edilen silahlar daha önce askıya alınan 2 bin kiloluk bombalara, başka sistemlere odaklanıyor. 

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Michael McCaul, Siyonist rejimin destek için bastırdığını doğrulayarak yönetimin iki ay önce milletvekillerinden bu sistemleri onaylamalarını istediğini belirtti.

Gayri esmi onaylar verildi ancak resmi onay bekleniyor.

Netanyahu, Biden yönetimini silah transferlerini geciktirdiği için eleştirmiş ve İsrail'in Hamas'a karşı mücadelesine yardımcı olmak için teslimatın hızlandırılmasını talep etmişti.

Bununla beraber Biden yönteimi, 2 bin kiloluk bombaların geciktiğini kabul ederken, taktiksel zamanlamayı gerekçe göstererek diğer sevkiyatarı yavaşlatmayı reddediyor.

Talep, ABD'nin kaotik siyasi ortamında ve Gazze'deki ölü sayısına rağmen silah transferlerini sürdürdüğü için Biden yönetiminin eleştirildiği bir dönemde geldi.

McCaul, yönetimin Netanyahu'ya bir ateşkes anlaşması için baskı yapmak ve Kongre muhalefetinden kurtulmak için satışları geciktiriyor olabileceğini öne sürdü.

İsrail'in listesini bilen bir kaynak, Politico'ya verdiği demeçte stokların tükenmesi ve Hizbullah ile olası bir çatışma nedeniyle silahlara acilen ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Netanyahu'nun aralarında Biden ve Harris'in de bulunduğu ABD'li liderlerle görüşmeleri, Gazze'de ateşkes anlaşmasının sonuçlandırılmasına odaklanırken silah talebi, müzakereleri zorlaştırıyor.