Hamas, İsrail'in yeni “önerilerini” kabul etmiyor

img
Hamas, İsrail'in yeni “önerilerini” kabul etmiyor YDH

Hamas'ın, İsrail'in Netzarim ve Philadelphia Eksenleri de dahil olmak üzere Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi konusundaki tutumunda kararlı olduğu bildirildi.




YDH- İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun esir takası anlaşmasına ilişkin “yeni bir teklif sunma niyetinin” olduğundu söylemişti.

Netanyahu’nun bu sözleri hakkında el-Meyadin'e bugün bir açıklamada bulunan Filistinli yetkili bir kaynak ise Hamas'ın yeni bir teklifi kabul etmediğini belirtti.

Kaynak, “Hamas'ın arabuluculara sunduğu son öneriyi kabul etmekte ısrar ettiğini” söyledi.

Ayrıca hareketin, “Netzarim ve Philadelphia Eksenleri de dahil olmak üzere İsrail'in Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesine ilişkin tutumunda kararlı olduğunu” belirtti.

Söz konusu kaynağa göre Hamas, “ateşkes için açık bir hüküm içermeyen herhangi bir yeni formülü kabul etmeyeceğini arabuluculara bildirdiğini” vurguladı.

El-Meyadin'e konuşan yetkili kaynak “Hamas, Batı Şeria ve Gazze Şeridi için bir ulusal uzlaşı hükümeti üzerinde anlaşmaya varılamaması halinde, Gazze Şeridi'nde geçici olarak bir ulusal uzlaşı hükümeti yönetimi üstlenmeyi düşünmüyor” dedi.

Reuters'a konuşan kaynaklar da İsrail'in Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasını ve esirlerin serbest bırakılmasını zorlaştıracak değişiklikler yapmaya çalıştığını doğruladı.

Bu değişikliklerin, yerinden edilmiş kişilerin kuzeye dönerken aranması, Mısır sınırının kontrolü ve diğer konularla ilgili olduğu bildirildi.

İsrail güvenlik ve askeri kurumlarının, esirlerin iadesi için şimdi bir anlaşmaya varılmaması halinde, “bunun İsrail için uygun olmayan bir zamanda kuzeyde savaşın patlak vermesine yol açacağına” inandığı kaydedildi.