Google, rejim güçlerine sponsorlukta ısrarlı

img
Google, rejim güçlerine sponsorlukta ısrarlı YDH

Google'ın kurum içi belgeleri, şirketin İsrail ordusunun teknoloji konferansına sponsor olmayı planladığını, ancak son anda isminin listeden kaldırıldığını gösterdi.




YDH - Tel Aviv yakınlarındaki Rişon LeZion'da düzenlenen 'IT FOR IDF' konferansı, Siyonist rejim ordusunu desteklemek amacıyla küresel teknoloji firmalarını bir araya getirdi.

10 Temmuz'da düzenlenen etkinliğe Nokia, Dell ve Canon gibi şirketler katıldı.

İsrail ordusundan bir tuğgeneral, geçmiş ve mevcut çatışmalar arasındaki bağlantının altını çizdi ve gelecekteki savaşlar için gereken desteğin devam edeceğini vurguladı.

Rejimin bulut teknolojisini modernize etmeye yönelik 1,2 milyar dolarlık bir sözleşme olan Project Nimbus'taki rolü nedeniyle son iki yıldır ana sponsorlardan biri olan Google'ın bu yıl katılmaması dikkat çekti.

Intercept'in haberine göre etkinlikten günler öncesine kadar Google'ın logosu konferansın internet sitesinde yer alıyordu, fakat herhangi bir açıklama yapılmadan aniden kaldırıldı.

Konferans organizatörleri Google'ın sponsor olduğunu bilmediklerini iddia ederek logonun kaldırılmasının bir hata olduğunu öne sürdü.

Ancak Google'ın iç programında Google'ın İsrailli bir bulut bilişim danışmanlık şirketi olan CloudEx ile ortak sponsor olduğu belirtiliyordu.

Son dönemde ulus ötesi şirketler, rejimin Gazze'de soykırım harekatına karşı gelişen kamuoyu baskısı nedeniyle birer birer İsrail ile aralarına mesafe koyuyor.

Google, geçmişteki şirket içinden gelen tepkilere ve uluslararası eleştirilere rağmen Nimbus Projesi'nde rejim ordusu ile çalışmaya devam ediyor.

Resmi etkinlik fotoğraflarında, son dakika değişikliklerine işaret eden, üzeri boyanmış bir logo görüldü.

Etkinlikte yer almamasına rağmen, Google Cloud'un rejim ordusunun saldırılarındaki rolünü vurgulayan sunumlarla Google'ın katılımı etkinliğe damgasını vurdu.

Google, İsrailli silah şirketleriyle ortaklıklar ve Savunma Bakanlığı'nın projeye katılımı da dahil olmak üzere aksi yöndeki kanıtlara rağmen Nimbus Projesi'nin askeri amaçlı olmadığını iddia ediyor.