Hizbullah'ın tepkisinden korkan İsrail “diken üstünde”

img
Hizbullah'ın tepkisinden korkan İsrail “diken üstünde” YDH

İsrail medyası, ordunun Hizbullah'ın misillemesinden korkması nedeniyle Lübnan yakınlarındaki İsrail yerleşimlerinde “alarm durumunun” arttığını bildirdi.




YDH- El-Meyadin’de yer alan habere göre, İsrail medyası, İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırının ardından İsrail’in rejiminin, işgal altındaki topraklarda bulunan yerleşim yerleri ve şehirlerdeki önlemleri büyük ölçüde artırdığını bildirildi.

srail askeri komutanlığı “alarm durumu” ilan ederek Lübnan sınırı yakınlarındaki tüm yerleşimcilerin bomba sığınaklarına gitmelerini istedi.

İsrail medyası, Lübnan'a yönelik saldırının ardından Hizbullah'tan gelebilecek olası bir karşılık için, hava savunma sistemlerinin harekete geçirilmesi de dahil olmak üzere hazırlıkların sürdüğünü duyurdu.

Ayrıca İsrail Sağlık Bakanı, işgal altındaki kuzey topraklarındaki hastanelere olası bir tırmanmaya karşı hazır olmaları talimatını verdi.

İsrail'in Hayfa Belediye Başkanı Yona Yahav, yerleşimcilerden ve bölge sakinlerinden uyanık ve hazır olmalarını isterken, medya kuruluşları işgal altındaki Filistin kıyı kentindeki yerleşimciler arasında panik hali olduğunu söyledi.

İsrail gazetesi Maariv, İsrailli bakanlara “Beyrut'taki olaya” atıfta bulunulmaması yönünde talimat gönderildiğini bildirdi.

Söz konusu talimatta “Başbakan'ın direktifleri doğrultusunda, ikinci bir emre kadar Lübnan'ın başkentinde meydana gelen saldırıdan bahsedilmemelidir” denildi.

İsrail'de yayın yapan Kanal 13'ün siyasi ilişkiler yorumcusu Moriah Fliberg, “Bu akşam Başbakan'dan durum değerlendirmesini dinledim” dedi ve ekledi: “Suikast operasyonunun başarısı konusunda daha az iyimserler.”

İsrail'in Beyrut'un güney banliyösüne yönelik ağır saldırıya Hizbullah’ın güçlü bir şekilde karşılık vermesi bekleniyor zira bu bölge İsrail'in geçmişteki saldırılarının neredeyse tamamen dışında kalmıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, bir konut binasını hedef alan ve yapının önemli bir bölümünü tahrip eden saldırıda bir kadının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakanlık ayrıca, saldırıda en az 68 kişinin yaralandığını ve bunlardan beşinin durumunun kritik olduğunu belirtti.

Geri kalan kişilerin ise orta ya da hafif derecede yaralandığı kaydedildi.



Makaleler

Güncel