Direniş Ekseni Cephesi (31 Temmuz)

img
Direniş Ekseni Cephesi (31 Temmuz) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 31 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 31 Temmuz'daki operasyonları:

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda Cuhr ed-Dik'in doğusundaki İsrail askeri birlikleri kısa menzilli "SK-8" füzeleriyle hedef alındı.

Refah şehrinin doğusundaki eş-Şuka bölgesindeki karmaşık bir operasyonda, iki Yasin 105 roketi ile bir Merkava tankı ve bir D9 askeri buldozeri hedef alındı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda yer alan eş-Şuka bölgesinde bir İsrail askeri taşıyıcısını ve iki D9 buldozerini Yasin 105 roketiyle hedef aldı ve imha etti.

"Kiryat Arba" yerleşimi yakınlarında bir İsrailli yerleşimciyi yakın mesafeden hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan el-Halil şehrindeki İbrahim Camii yakınlarında bir grup İsrail kuvvetini hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısındaki el-Bahr Caddesi'nde bulunan el-Firdevs Okulu yakınlarında bir Merkava tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında yer alan Tel el-Sultan mahallesindeki el-Firdevs Okulu yakınlarına önceden yerleştirilmiş bir "Şuaz" düzeneği ile bir Merkava 4 tankını hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğusundaki eş-Şuka bölgesinde bir D9 askeri buldozeri Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda yer alan eş-Şuka bölgesinde bir Merkava tankı Yasin 105 roketiyle hedef alındı.

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda, Cuhr ed-Dik'in doğusundaki İsrail askeri birliklerini kısa menzilli SK-8 füzeleriyle hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 31 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusunda yer alan eş-Şuka mahallesinde bir grup İsrail kuvvetini ve askeri araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şehri'ndeki Tel el-Heva mahallesinde bulunan el-Beraa Camii civarında bir grup İsrail kuvvetini ve askeri araçlarını normal havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şehri'ndeki Tel el-Heva mahallesinin güneyindeki el-Beraa Camii civarındaki ilerleme ekseninde İsrail güçleriyle uygun silahlarla şiddetli çatışmalara girdi.

Bir İsrail askeri aracını RPG ile hedef aldı ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki Şebura kampındaki savaş ekseninde kuvvetin çevresini normal kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında bulunan Haşaşin Tepesi'nde konuşlu İsrail askerlerini ve askeri araçlarını 60 kalibrelik standart havan toplarıyla hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın 31 Temmuz'daki operasyonları:

"Netzarim" eksenindeki ikmal hattında İsrail güçleri ve askeri konvoylarından oluşan bir grubu havan toplarıyla vurdu.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 31 Temmuz'daki operasyonları:

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeydoğusunda İsrail askerleri ve askeri araçlarından oluşan bir grubu havan toplarıyla hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 31 Temmuz'daki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah Şehri'nin doğusunda yer alan es-Selam mahallesinde toplanan bir İsrail askeri birliğini havan toplarıyla hedef aldı.