New York Times: Hamenei, İsrail’e doğrudan saldırı emri verdi

img
New York Times: Hamenei, İsrail’e doğrudan saldırı emri verdi YDH

New York Times gazetesi, İran İslam Devrimi rehberinin, Hamas Siyasi Büro başkanının Tahran'da suikast sonucu şehit olmasına yanıt olarak İsrail'e doğrudan saldırı emrini verdiğini aktardı.




YDH- New York Times gazetesi, İran İslam Devrimi Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei'nin, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikast sonucu şehit olmasına yanıt olarak İsrail'e doğrudan saldırı emrini verdiğini aktardı.

Konuya vakıf 3 İranlı kaynağa dayandırılan haberde, Ayetulah Hamenei'nin Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'nin acil toplantısında talimatlarını verdiği açıklandı.

İranlı yetkililerin, Tel Aviv ve Hayfa çevresindeki askeri hedeflere insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlatmayı düşündüklerinin kaydedildiği haberde, seçenekler arasında maksimum etkiyi elde etmek için İran, Yemen, Suriye ve Irak'tan koordineli bir saldırının yer aldığı ifade edildi.

Gazeteye göre İranlı yetkililer, Ayetullah Hamenei'nin Devrim Muhafızları'na ve orduya, savaşın genişlemesi durumunda saldırı ve savunma planları hazırlamaları emrini verdiğini söyledi.

Haberde, İran'ın İsrail'e yapılan herhangi bir saldırıda sivil hedeflerden kaçınmaya dikkat edeceğine dikkat çekildi.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı, Lübnan Hizbullahı'nın önde gelen lideri Fuad Şukur'a düzenlenen suikastın, uluslararası hukukun yanı sıra Lübnan'ın egemenlik ve birliğinin açık bir ihlali olduğunu açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Beyrut'ta Şukur suikastının dünyanın kınaması gereken günahkar bir Siyonist eylem olduğunu vurgulayarak, Direniş Cephesi liderlerinin şehit olmasının, İsrail'e karşı savaşında direnişi daha güçlü ve kararlı kıldığını bildirdi.

İsrail işgal ordusu, salı günü geç saatlerde, Beyrut'un güney banliyösüne düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın en üst düzey askeri komutanı Şukur'a suikast düzenlediğini duyurmuştu.

İlerleyen saatlerde ise İran Cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pizişkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da bulunan Hamas lideri İsmail Heniyye’nin ikamet ettiği daire füze ile vurulmuştu.

 



Makaleler

Güncel