Yemen hakkında size söylenmeyenler

img
Yemen hakkında size söylenmeyenler YDH

Analist Muhammed Ali Senoberi, Subh-é Nov gazetesindeki yorumunda, Yemen'de Seyyid Abdül Melik el-Husi liderliğindeki Ensarullah'ın askeri hedeflerinin dayanıklılığını vurgularken bölgede artan etkisine işaret ediyor ve düşmanlarını, çatışmanın devam etmesiyle ilgili yüksek maliyetler doğrultusunda stratejilerini yeniden gözden geçirmeye zorladığını da ekliyor.




YDH- Subh-é Nov gazetesinde, Muhammed Ali Senoberi'nin Yemen'deki Ensarallah'ı ele aldığı analizi operasyonlar ve saldırılara odaklanıyor. 

Analize göre, Ensarullah, işgal altındaki topraklarda konuşlanmış olan hedeflere 150 seyir füzesi, 5 balistik füze ve çok sayıda intihar uçağı fırlattı.

Yemen bugüne kadar Siyonist rejim ve müttefiklerine karşı 170 deniz operasyonu gerçekleştirdi.

Ayrıca Yemen'in Siyonist düşmana karşı kara operasyonları da 250'yi aştı.

Analize göre, ABD, İngiltere, Siyonist rejim, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen'den fırlatılan mermileri durdurma ve etkisiz hale getirmek için çabaladı ancak çoğunlukla başarısız oldu.

Yemen'in askeri operasyonları Kızıldeniz ve Babülmendep'in ötesine geçerek tüm Arap Denizi'ni, Hint Okyanusu'nu ve hatta Akdeniz'i Yemen silahlarının menzili içine aldı. 

Senoberi bu çabaların etkisizleştirilmesi konusunda şunu söylüyor:

''Ensarullah'ın gizli silah depolarında ortaya çıkarmadığı ve burada ilk kez açıkladığım şey, düşmana cehennemi yaşatacak 16 metrelik hipersonik füzelerdir.''

Bu esnadaysa ABD, İngiltere ve işgalci rejim Yemen'e karşı kritik altyapıyı, yakıt kaynaklarını ve sivil nüfusun büyük bir bölümünü hedef alan 50 operasyon düzenledi. 

Ancak Batılı müttefikler, Senoberi'ye göre, Yemen'e karşı hedeflerine ulaşmada önemli bir istihbarat ve askeri gerileme de yaşadı.

Yemen yakın zamanda hayalet saldırı dronları kullanmaya başladı.

Senoberi, Yemen'in cephaneliğindeki gerçek sürprizin henüz ortaya çıkmadığını bildiriyor. 

Senoberi konu hakkında şunu yazıyor:

''Yemen kısa süre önce hayalet saldırı dronlarını tanıttı. Ancak Yemen'in ana enstrümanlarının sıfır saatindeki sürprizini beklemek zorundasınız.''

Analiz, bu süre zarfında, Suudi Arabistan da dahil olmak üzere Arap ülkelerindeki insanlar Ensarullah'ın ideolojisine ve tarzına ilgi gösterdiğini kaydediyor. 

Arap ülkelerindeki insanlar, hatta Suudi Arabistan bile Ensarullah'ın kültürüne ve modeline ilgi duymaya başladı.

Senoberi'ye göre, Yemen'de bir zamanlar Ensarullah'a karşı olan ya da onunla rekabet halinde olan çok sayıda grup, Ensarullah'ın başarılı askeri operasyonlarının ardından bu hareketi ve ilkelerini benimsedi.

Subh-é Nov'daki analiz, Suudi Arabistan ve BAE, Yemen'le deniz çatışmasına girmenin yüksek maliyetini kabul ettiğini ancak Siyonist rejim stratejik bir hata yaptığını belirtiyor. 

Suudi Arabistan ve BAE'den uzmanlara göre ABD, İngiltere ve işgalci rejimden oluşan koalisyonun Yemenli güçlerin taleplerine boyun eğmekten başka alternatifi yok.