'Rusya, İran'a gelişmiş hava savunma sistemleri verdi'

img
'Rusya, İran'a gelişmiş hava savunma sistemleri verdi' YDH

New York Times gazetesi, Rusya'nın İran'a gelişmiş hava savunma ve radar ekipmanları teslim etmeye başladığını öne sürdü.




YDH - Amerikan New York Times (NYT) gazetesine konuştuğu öne sürülen ismi belirtilmeyen İranlı yetkililer, Rusya'nın İran'a gelişmiş hava savunma ve radar ekipmanları teslim etmeye başladığını belirtti.

Haber, İran devlet medyasının ülkenin yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pizişkiyan'ın Rus mevkidaşı Vladimir Putin'in üst düzey bir müttefikine Tahran'ın 'stratejik ortağı Rusya' ile ilişkilerini geliştirmeye kararlı olduğunu söylediğini bildirdiği sırada geldi.

Pizişkiyan, dün Tahran'ı ziyaret eden Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmede "Rusya zor zamanlarda İran ulusunun yanında yer alan ülkeler arasındadır," dedi.

Görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Pizişkiyan, Siyonist rejimin Gazze'deki suç eylemlerinin ve Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye'nin geçen hafta Tahran'da öldürülmesinin 'tüm uluslararası yasa ve yönetmeliklerin ihlalinin açık örnekleri olduğunu' söyledi.

Diğer yandan Pizişkiyan, Tahran ve Moskova'nın 'çok kutuplu bir dünyayı destekleme konusundaki ortak tutumlarının kesinlikle daha fazla küresel güvenlik ve barışa yol açacağını' da sözlerine ekledi.



Makaleler

Güncel