CENTCOM Komutanı Kurilla'dan İsrail'e ziyaret

img
CENTCOM Komutanı Kurilla'dan İsrail'e ziyaret YDH

ABD Merkez Kuvvet Komutanı Erik Kurilla, İsrail'e resmi bir ziyarette bulunurken eş zamanlı olarak Irak direnişi, Amerikan askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed üssünü vurdu.




YDH - ABD Merkez Kuvvet (CENTCOM) Komutanı Erik Kurilla, pazartesi günü İsrail'i ziyaret ederek 'destek' sinyali verdi.

Washington yönetimi, hedef gözetilerek işlenen bir dizi cinayetin ardından İran'dan gelmesi beklenen misillemenin etkilerini hafifletmek adına aktif çaba gösteriyor.

Başkan Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile birlikte, 31 Temmuz'da Tahran'da Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye'nin katledilmesiyle sonuçlanan İsrail saldırısının ardından brifing aldı.

Eş zamanlı olarak Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bölgedeki liderlerle bir araya geldi.

İran'ın Heniye suikastı nedeniyle İsrail'i cezalandırma sözü vermesi çatışmaların tırmanması korkusunu arttırdı.

Hizbullah da kısa süre önce Beyrut yakınlarında askeri lideri Fuad Şukur'a dönük suikastın ardından misilleme tehdidinde bulundu.

Gergin atmosfere rağmen, İsrail ordu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari sivil acil durum kurallarında acil bir değişiklik olmadığını belirtti.

Kurilla, İsrailli askeri liderlerle bir araya gelerek destek taahhüdü verdi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yapılan görüşmelerde Kurilla, direniş eksenine karşı savunma stratejilerinin koordine edilmesi üzerinde durdu.

Kurilla'nın gelişinden saatler önce, Irak'taki Amerikan hava üssü Ayn el-Esed, direnişin hedefi oldu ve beş Amerikan personeli yaralandı.



Makaleler

Güncel