İsrail basını Heniye terörü ile ilgili yalanın amacını itiraf etti

img
İsrail basını Heniye terörü ile ilgili yalanın amacını itiraf etti YDH

İsrail'in, Hamas'ın siyasi büro başkanı Heniye'nin odasına konulan patlayıcıyla katledildiğine dair iddiasının arka planı ortaya çıktı.




YDH - İsrail basını, Siyonist rejimin Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye'ye yönelik suikasta dair ürettiği senaryonun amacını  itiraf etti.

İsrailli gazeteci Ronen Bergman, New York times'ta yayımlanan bir yazısında İsmail Heniye'nin, Tahran'da kaldığı konuttaki odaya yerleştirilen bir bomba ile öldürüldüğünü iddia etmişti.

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesi ise Heniye'nin İsrail rejiminin doğrudan bir askeri saldırısıyla değil, İranlı işbirlikçilerin sabotajıyla öldürüldüğüni iddia eden bu senaryonun İran'ın İsrail'e askeri karşılık vermesini önlemeye yönelik olduğu ortaya koydu.

Yedioth Ahronot gazetesinde yer alan makalede, "Yabancı basın Tahran'daki saldırının İran dışından küçük çaplı ve hassas bir hava saldırısı yerine yerel unsurlarla işbirliği içinde patlayıcı bir cihaz kullanılarak gerçekleştirildiğini bildirdi. Bu detay çok önemli," diye yazdı. İsrail gazetesinin yabancı basın diye bahsettiği gazete Amerika'nın New York Times gazetesi olsa da gazatede bu iddiayı gündeme getiren kişi İsrail istihbarat servisi için çalışan İsrailli gazteci Ronen Bergmen'di..

Yediot Ahronot'ta yayımlanan makalede, "İran'da devam eden soruşturmanın doğrulanması halinde İran Devrim Muhafızları'nın İsrail'i hedef alan yüzlerce füze ve insansız hava aracıyla şiddetli bir misilleme yapma ihtimali azalacaktır," ifadelerine yer verildi.

Amerika'dan yayın yapan Politico ise Amerikalı yetkililerin aracılar vasıtasıyla Heniye'nin ölümüne neden olan patlamanın uzaktan kumandalı bir cihazla gerçekleştirildiğin ve 'herhangi bir İranlı sivilin zarar görmediğinin ortaya çıkması halinde Tahran'ın İsrail'e yönelik saldırı planlarını yeniden değerlendirmesi' gerektiğini öne sürdü.

Politico ayrıca İsrail'e yönelik geniş çaplı bir saldırının doğrudan çatışmaya ve hatta savaşa yol açabileceği uyarıları karşısında Tahran'ın da bu görüşü paylaşmaya başladığını dolayısıyla da İsrail'e saldırı yapmaybileceğini iddia etti.

İran, İsmail Heniye'nin odasına konan bir bomba ile öldürüldüğüne dair İsrail iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtmiş ve İsrail rejimine mutlaka karşılık verileceğini açıklamıştı.