Gallant: Durum savaşa evrilebilir

img
Gallant: Durum savaşa evrilebilir YDH

İsrail Savunma Bakanı Gallant, mevcut gerilimin savaşa evrilmesi yönünde somut risklerin olduğunu söyledi.




YDH - İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 646. Yedek Paraşütçü Tugayı birliklerini ziyaretinde basın mensuplarına demeç verdi.

Times of Israel gazetesinin aktardığına göre Gallant, yaptığı açıklamada, "Mevcut durumda (Hizbullah Genel Sekreteri Hasan) Nasrallah Lübnan'ı son derece ağır bedeller ödemeye sürükleyebilir. Neler olabileceğini hayal bile edemiyorlar," iddiasında bulundu.

Bakan, "Bu bir savaşa da dönüşebilir. Yaptıkları açıklamaya göre bu teoride kalmıyor, gerçek," diye ekledi.

Bu arada Başbakan Benyamin Netanyahu, Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye'nin Tahran'da şehit edilmesi nedeniyle İran'dan gelebilecek ayrı bir saldırıya hazırlanırken İsraillileri sükunete davet etti.

İsrail ordusunun Zırhlı Birlikleri ve Muharebe Mühendislik Birlikleri'ne katılan askerlerle buluştuğu Tel Hashomer üssünü ziyaret eden Netanyahu, "Zafere doğru ilerlemeye devam ediyoruz. İsrail vatandaşlarının teyakkuzda olduğunu biliyorum ve sizden tek bir şey istiyorum, sakin ve soğukkanlı olun," ifadesini kullandı.

Netanyahu, askerlere "Hem savunma hem de saldırı için hazırız, düşmanlarımızı vuruyoruz ve kendimizi savunmaya da kararlıyız," diye konuştu.

Diğer yandan Tel Nof hava üssünde hava kuvvetleri personeline hitap eden Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, rejimin yüksek teyakkuz durumunda olduğunu ve herhangi bir saldırıya hızlı bir yanıt verebileceğini savundu.

Saldırının bölgenin herhangi bir yerinden gelebileceğini kaydeden Halevi, "Lübnan'ın herhangi bir yerinde, Gazze'nin herhangi bir yerinde, Orta Doğu'nun herhangi bir yerinde, yer üstünde ve yer altında çok hızlı bir saldırıyı nasıl başlatacağımızı biliyoruz," dedi.

Halevi, "Düşmanlarımıza, bize saldıranlara, her konuşmalarında İsrail devletini nasıl yok etmek istediklerinden bahsedenlere çok net bir mesaj göndereceğiz. Onları vuracağız ve güçlenmeye devam edeceğiz," diye ekledi.