İsrail hangi sığınağı seçeceği konusunda hâlâ kararsız

img
İsrail hangi sığınağı seçeceği konusunda hâlâ kararsız YDH

İran saldırısı sırasında Tel Aviv'deki yeraltı sığınaklarından oluşan Ulusal Acil Durum Yönetim Merkezi'nin (NEMC) faaliyete geçirilmesi için hazırlıklar yapılsa da Netanyahu'nun yaklaşan herhangi bir çatışmayı NEMC'den ziyade 7 Ekim'de yaptığı gibi Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı karargahından yönetme ihtimalinin daha yüksek olduğu öne sürülüyor.




YDH- İsrail gazetesi Yediot Ahronot'a göre, İran'ın artan tehditleri ışığında İsrail'in VIP sığınağının faaliyete geçmesi ilk kez mercek altına alınıyor. 

Walla News web sitesi Salı günü Netanyahu'ya yakın kaynakların, Netanyahu'nun eşi Sara ve oğlu Yair ile birlikte, İran'ın son suikastlara misilleme olarak İsrail'e saldırması durumunda yeraltı kompleksine girmeyi planladıklarını belirttiklerini bildirdi.

Hamas siyasi büro başkanı İsmail Heniye'nin Tahran'da öldürülmesi ve İran'ın beklenen tepkisinin ardından, İran ve Lübnan ile eşzamanlı bir savaş yaşanması halinde İsrail'in İsrail tarafından işgal altında olan Kudüs'teki yeraltı sığınağını kullanıp kullanmayacağı sorusu gündeme geldi. 

Hazırlıklara rağmen, İran ve Lübnan ile olası bir çatışmada işgal altındaki Kudüs'te bulunan güvenli kompleksin Başbakan tarafından kullanılıp kullanılmayacağı belirsizliğini koruyor. 

Bazı kaynaklara göre Netanyahu savaşı Tel Aviv'den yönetebilir.

İsrailliler için sığınak bulma ihtiyacının bu aciliyeti cevapsız kalmakla birlikte bölgesel bir çatışmaya dönüşebilecek gelişmelere bağlı olarak belirsizliğini koruyor.

Netanyahu'nun İsrail'in "İkinci Bağımsızlık Savaşı" olarak tanımladığı mevcut çatışmanın tehditleri ve uzun süren muharebesi göz önüne alındığında, İsrail hükümetinin savaşı neden işgal altındaki Kudüs'teki yeraltı sığınağı yerine Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı karargahından yönetmeyi tercih ettiği sorusu ortaya çıkıyor. 
 



Makaleler

Güncel