Netanyahu ve partisinin oyları yükselişte

img
Netanyahu ve partisinin oyları yükselişte YDH

İsrail'de yapılan bir kamuoyu yoklaması, Netanyahu ve partisi Likud'un oy oranlarının rakibi Benny Gantz'a karşı yükselişte olduğunu gösterdi.




YDH - Maariv gazetesinin bu sabah (cuma) yaptığı bir ankete göre Likud partisi 7 Ekim'den bu yana ilk kez Benny Gantz'ın Direnç Partisi'nden daha fazla vekillik kazandı. 

Bir önceki ankette 21 vekillik kazanan Likud bu kez 22 vekillik kazandı. Muhalefet ise 22. sıradan 20. sıraya geriledi.

Demokrat Parti vekillik açısından güç kazanıyor ve dokuz vekillik kazanıyor. Sonuç olarak bu ankete göre koalisyon 53, muhalefet 57 ve Arap partileri 10 vekillik kazanıyor.

Netanyahu başbakanlığa uygunluk konusunda da Gantz'a karşı üstünlük sağlıyor; yüzde 42 destek alan Netanyahu'ya karşılık Gantz yüzde 40 destek alıyor.

Toplumun yüzde 48 gibi dar bir çoğunluğu, İran ve Hizbullah'a saldırı başlatmak yerine esir takası anlaşmasını teşvik edecek eylemleri destekliyor.

42'si saldırıyı tercih ederken, yüzde 10'u ise kararsız. Tercihlerin siyasi harita üzerindeki dağılımına bakıldığında herhangi bir sürprizle karşılaşılmıyor.

Koalisyon seçmenlerinin yüzde 70'i düşük saldırıyı tercih ederken, muhalif seçmenlerin yüzde 72'si esir takası anlaşmasından yana.



Makaleler

Güncel