Son Dakika
İnşa

İsrail, yerleşimciler için çadır kent hazırlıyor

09 Ağustos 2024 Bu sayfayı yazdır

İsrail rejimi, Hizbullah ile savaş korkusuyla Lübnan sınırındaki yerleşimler için çadır kent hazırlamaya başladı.

İsrail, yerleşimciler için çadır kent hazırlıyor
İsrail, yerleşimciler için çadır kent hazırlıyor YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH - İsrail'de Ramat Negev yerleşimi, rejim ordusu ile koordinasyon halinde, Hizbullah ile savaş yaşanması durumunda sınır bölgelerinden tahliye edilmesi muhtemel on binlerce kişiye kalacak yer hazırlıyor.

Planlar arasında bir çadır kent kurmak ve beklenen akın için şimdiden satın alınmış yüzlerce yatak ve şilte sağlamak yer alıyor.

Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre yerleşim yetkilileri çok sayıda İsraillinin bağımsız olarak Negev'e tahliye edilebileceğini ve bunun da durumu zorlaştıracağını tahmin ediyor.

Haber içi

Konsey bunu yönetmek için bir tahliye yönetim birimi kurdu. Birimin başkanı Neta Yagel, devlet öncülüğünde koordinasyonun önemini vurguladı ancak plansız tahliyelerin olabileceğini de kabul etti.

İki hafta önce yerleşim yönetiminin acil durum merkezi toplu tahliyeleri simüle eden bir tatbikat gerçekleştirmişti.

Ortadoğu'daki çatışmanın etkisi Kenya'ya uzanıyor

İlgili Haberler