ABD, F-22'lerini bölgeye konuşlandırdı

img
ABD, F-22'lerini bölgeye konuşlandırdı YDH

ABD, F-22 hayalet savaş uçaklarının Orta Doğu'ya konuşlandırıldığını duyurdu.




YDH - ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Direniş Ekseni'nin Siyonist rejime yönelik muhtemel cevabına karşı F-22 hayalet savaş uçaklarının Orta Doğu'ya konuşlandırıldığını bildirdi.

Bu arada İsrail kabinesinin Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye'ye dönük suikasta İran'ın vereceği tepkiye yönelik hazırlıklar çerçevesinde toplanması bekleniyor.

Diğer yandan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant'ı telefonla arayarak Washington yönetiminin rejimi 'savunmak adına Orta Doğu'da attığı adımları ve Gazze ateşkes anlaşmasını' görüştüğünü belirtti.

Austin, paylaşımında "Bugün bölgeye ulaşan ABD F-22 Raptorları saldırganlığı caydırmak, İsrail'i savunmak ve bölgedeki ABD güçlerini korumak için gösterilen çabalardan birini temsil ediyor," dedi.

Bakan, "Ayrıca Gazze'de esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir ateşkes anlaşmasının imzalanmasının önemini de vurguladım," ifadelerini kullandı.

Bununla beraber Times of Israel gazetesinin haberine göre Başkan Joe yönetiminden üst düzey bir yetkili, "İran'ın tehdit etmeye devam ettiği İsrail'e karşı askeri bir saldırı başlatmasının kesinlikle hiçbir meşru temeli yoktur," dedi.

Yetkili, "Bugün bölgeye ulaşan F-22'ler de dahil olmak üzere bölgeye çok sayıda askeri güç sevk ettik... Böyle bir saldırıyı caydırmak, gerçekleşmesi halinde saldırıyı bertaraf etmek ve İran'a askeri bir saldırıdan daha iyi bir yol olduğunu göstermek için elimizden geleni yapıyoruz," değerlendirmesini yaptı.



Makaleler

Güncel