Rus komutan SDG ile görüşecek

img
Rus komutan SDG ile görüşecek YDH

Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonlarının başındaki isim, yükselen tansiyonu düşürmek amacıyla hem Suriye Demokratik Güçleri (SDG) hem de Suriye hükümetiyle görüşmelerde bulunmaya hazırlanıyor.




YDH- El-Meyadin'e bilgi veren kaynaklar, Suriye'deki Rus Silahlı Kuvvetleri komutanının hem Suriye Demokratik Güçleri (SDG) hem de Suriye hükümeti temsilcileriyle görüşmek üzere Kamışlı Hava Üssü'ne geldiğini bildirdi. 

Bu toplantının kuzeydoğu kentleri Haseke ve Kamışlı'da tırmanan gerilimi ele alması amaçlanıyor.

Bu toplantının arka planında SDG'nin kısa süre önce Suriye'nin kuzeydoğusunda Suriye Arap Ordusu'nun kontrolündeki bazı bölgeleri kuşatması yatıyor.

ABD destekli SDG şu anda bölgeye hakim durumda ve birkaç kilit nokta dışında çoğu bölgeyi elinde tutuyor.

Üç gündür devam eden kuşatmanın Rus güçlerinin Kamışlı'daki operasyonlarını engellediği bildiriliyor.

ABD destekli SDG bu hamleyi, Suriye hükümetini petrol zengini Deyr ez-Zor vilayetindeki mevzilerine saldıran yerel aşiret ve klanları desteklemekle suçladıktan sonra yaptı.

SDG ayrıca aşiret güçleri üzerinde baskı kurmak ve kırsaldaki mevzilerine yönelik yeni saldırıları önlemek amacıyla yerleşim bölgelerinin dışında çok sayıda Suriye Arap Ordusu subay ve askerini tutukladı.

Arap aşirler, SDG-ABD varlığını reddediyor

Arap aşiretler, Deyr ez-Zor kırsalında tam kontrol sağlamak amacıyla Eylül 2023'ten bu yana aşiretlerin gerçekleştirdiği en şiddetli ikinci saldırı olan geniş çaplı bir taarruz başlattı.

Yerel halka göre SDG, ''de facto bir güç''

El-Meyadin'e konuşan kaynaklar saldırının amacının toprak kontrolü değil, aşiretlerin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve ABD güçlerinin bölgedeki varlığını reddetmesi olduğunu belirtti.

Kaynaklar ayrıca SDG'nin bölgede "halk desteğine sahip olmadığını'' ve uygulamada bir güç olduğunu vurguladı.

Bu direnişin, petrol ve gaz kaynakları üzerindeki kontrolün yanı sıra sivil ve askeri kararlar üzerindeki etkiye meydan okumayı amaçladığını ileri sürüyorlar.

Haber, bu tür halk direnişinin yabancı varlığı tamamen ortadan kaldırana kadar devam edeceğini vurguluyor.

 

 

 

 



Makaleler

Güncel