ABD’li albay: Yemen İsrailli ve ABD’li 70 askeri öldürdü

img
ABD’li albay: Yemen İsrailli ve ABD’li 70 askeri öldürdü YDH

ABD’li Albay Macgregor, Yemen'e sızma girişiminde bulunan İsrail Özel Kuvvetleri’nden ve ABD’li paralı askerlerden oluşan bir gurubun öldürüldüğünü söyledi.




YDH- Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın hükümetinde Pentagon danışmanı olan Douglas Macgregor, İsrail Özel Kuvvetleri ve Amerikan paralı askerlerinden oluşan 70 kişilik bir grubun Yemen'de sızma operasyonu sırasında etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Albay Macgregor katıldığı bir programda, Yemen'e sızma girişiminin Rus uydu teknolojisi sayesinde tam bir felaketle sonuçlandığını bildirdi.

Program sunucusu ABD’li Yargıç Andrew Napolitano ile Albay Macgregor arasında geçen konuşmada şu ifadeler yer aldı:

Andrew Napolitano: Albay, son zamanlarda Husiler tarafından gerçekleştirilen ve İsrail ordusu ve bazı Amerikalı paralı askerlerden yaklaşık 70 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir askeri operasyon var mıydı, bu konuda bize bilgi verebilir misiniz?

Albay Douglas Macgregor: Size sadece açık kaynaklarda bulduklarımı söyleyebilirim. Gizli bir şey görmedim ama bana güvenilir bir kaynaktan söylenene göre, İsrail Özel Kuvveti’ne mensup askerlerle birlikte bazı Amerikalılar da vardı, toplam sayı 70'ti. Bu operasyona katılanların kaçı Amerikalı paralı askerdi, tam dökümünü bilmiyorum ama belli ki çoğunluğu İsrailliydi. Yemen'e başarılı bir şekilde sızdılar fakat sızdıkları andan itibaren muhtemelen Rus uyduları tarafından takip edildiler. Ruslar bu bilgiyi İranlılara verdi, onlar da hemen Husilere telgrafla iletti. Husiler hakkında ne derseniz deyin, onlar savaş meydanında sert adamlardır.

Bir pusu kurdular ve hepsini öldürdüler ve ölülerin görüntüleri var. Dikkatlice inceleme şansım olmadı, açıkça çoğu İsrailli, ancak tartışmasız bazı Amerikan paralı askerleri var, şimdi aynı sözleşmeli firmanın çalışanları olan bazı İngilizler de karışmış olabilir.

Bu, dinleyen herkesin anlaması gereken çok önemli bir şey: Günümüzde sürekli gözetleme savaştaki her şeyi değiştiriyor. Sadece geçmişte hiç olmadığı kadar büyük ölçekte hassas vuruşlar sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kuvvetlerin keşfedilmeden bölgelere sızmasını da imkansız hale getiriyor.



Makaleler

Güncel