İsraillilerin madde bağımlılığında ciddi artış

img
İsraillilerin madde bağımlılığında ciddi artış YDH

Kasım ve Aralık aylarında 1000 İsrailliden oluşan temsili bir örneklem üzerinde yapılan araştırmaya göre, her dört İsrailliden biri bağımlılık yapan madde kullanımını artırdı.




YDH- Daily Mail'e göre, on dokuz yaşındaki İsrailli Yoni, 7 Ekim'deki Hamas saldırısından bu yana kötüleşen uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle rehabilitasyona girmek için askere gitme planlarını askıya aldı.

Sağlık uzmanları Yoni'nin mücadelesinin münferit olmadığını, İsrail'in genelinde uyuşturucu ve alkol kullanımının yanı sıra diğer bağımlılık yapıcı davranışlarda da kayda değer bir artış olduğunu belirtiyor. 

İsrail Bağımlılık Merkezi'nin kurucusu Psikiyatrist Shaul Lev-Ran, "duygusal strese karşı doğal bir tepki ve rahatlama arayışı olarak, çeşitli bağımlılık yapıcı yatıştırıcı maddelerin tüketiminde olağanüstü bir artış gördük" dedi.

Gizliliğini korumak için AFP'ye takma isimle konuşan Yoni, daha önce keyif verici uyuşturucuları denediğini kabul etti ancak savaşın patlak vermesinden bu yana durumun önemli ölçüde kötüleştiğini belirtti.

İsrail'in güneyindeki Berşeba'da ikamet eden Yoni, mevcut Gazze çatışmasını ateşleyen Hamas saldırısı sırasında Nir Beizer adlı bir arkadaşını kaybetti.

Yoni, "Bu sadece gerçeklikten, tüm bunlardan kaçmanın bir yolu" dedi.

İsrail'in yürüttüğü soykırımla artan şiddet sarmalından önce de her yedi İsrailliden birinin uyuşturucu bağımlısı olduğu vurgulandı. 

AFP'nin ulaştığı Filistin Yönetimi, Filistin toprakları için bağımlılık ve ruh sağlığı konusunda eşdeğer bir veri bulunmadığını söyledi.

 

 



Makaleler

Güncel