Son Dakika
İnşa

İsrail, 'birden fazla cepheli' savaş planlarını onayladı

13 Ağustos 2024 Bu sayfayı yazdır

Direniş Ekseni'nin cevabına hazırlanan İsrail'de Genelkurmay Başkanlığı, 'birden fazla cepheyi kapsayan' savaş planlarını onayladı.

İsrail, 'birden fazla cepheli' savaş planlarını onayladı
İsrail, 'birden fazla cepheli' savaş planlarını onayladı YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH - İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, yaptığı kısa açıklamada, ülkenin İran ve Hizbullah'tan gelebilecek bir saldırıya hazırlandığı sırada bir değerlendirme toplantısı düzenlediğini ve 'birden fazla cepheyi' kapsayan savaş planlarını onayladığını bildirdi.

Times of Israel gazetesinin haberine göre Halevi, "Genelkurmay Başkanı saldırı ve savunma için yüksek hazırlık ve değerlendirme çabalarının devam edeceğini vurguladı," ifadelerini kullandı

Haber içi

Toplantıya Genelkurmay Başkan Yardımcısı, istihbarat ve harekat müdürlükleri başkanları, kuzey komutanı, hava kuvvetleri komutanı, iç cephe komutanı ve diğer üst düzey askeri yetkililer katıldı.

Toplantı, Yahudilerin yas günü olan Tisha B'av'ın arifesinde yapıldı.

İlgili Haberler