İsrail, bubi tuzaklarını kontrol etmek için Gazzeli sivilleri kullanıyor

img
İsrail, bubi tuzaklarını kontrol etmek için Gazzeli sivilleri kullanıyor YDH

İsrail ordusunun Gazze'deki çatışmalarda Filistinli sivilleri bubi tuzaklı bölgeleri tespit etmek için kullandığı ortaya çıktı.




YDH - Haaretz gazetesinin haberine göre Siyonist rejim ordusu, Gazze'deki çatışmalarda Filistinli sivilleri bubi tuzaklı bölgeleri kontrol etmek için kullanıyor.

Geri dönen İsrail askerlerinin ifadelerine dayandırılan haberde, askerlerin aralarında yaşlıların ve gençlerin de bulunduğu Gazzeli sivilleri bubi tuzaklı tünellere ve binalara askerlerden önce girmeye zorladıkları vurgulandı.

İsrail ordusu, iddialar hakkında 'inceleme başlattığını' belirtti.

Haberde, sivillerin keyfi olarak gözaltına alındığı ve İsrail askerlerine yönelik riski en aza indirmek için tehlikeli bölgelere gönderildiği kaydedildi.

Haberde ifadelerine yer verilen bir asker, komutanının uygulamayı 'askerlerin değil onların havaya uçması daha iyi' diyerek gerekçelendirdiğini söyledi.

Canlı kalkan kullanımı uluslararası hukuka göre savaş suçu sayılıyor. Buna rağmen uygulamanın son aylarda Gazze'de yaygınlaştığı ve aralarında Genelkurmay Başkanı  Herzi Halevi'nin de bulunduğu üst düzey rejim yetkililerinin bundan haberdar olduğu biliniyor.

Diğer yandan İsrail ordusu iddiaları yalanlamadı, bunun yerine talimatlarının sivillerin hayatlarını kasten tehlikeye atacak şekilde kullanılmasını yasakladığını öne sürdü.

Ordu, iddiaların incelenmek üzere ilgili makamlara iletildiğini söyledi.



Makaleler

Güncel