İsrail, Doha'ya üst düzey heyet gönderdi

img
İsrail, Doha'ya üst düzey heyet gönderdi YDH

Esir takası müzakerelerinin son turu için İsrail, Mossad ve Şin Bet başkanları liderliğinde Katar'a üst düzey heyet gönderdi.




YDH - İsrailli müzakerecilerden oluşan üst düzey bir ekip, arabulucuların girişimlerinin ardından bugün Doha'da başlaması planlanan yeni esir takası müzakereleri için yola çıktı.

Başbakan Benyamin Netanyahu, çarşamba akşamı Katar'a bir İsrail heyetinin gönderilmesine onay verdiğini doğruladı.

Yapılan kısa açıklamada Netanyahu'nun 'müzakerelerin yürütülmesine ilişkin yetkiyi' onayladığı belirtilirken ayrıntıya girilmedi.

Aralarında Kanal 12 ve Walla'nın da bulunduğu İsrailli medya kuruluşlarına isim vermeden konuşan yetkililer, heyetin görev süresinin perşembe günkü müzakereleri yürütmesini sağlayacak şekilde biraz genişletildiğini, fakat bunun bir anlaşmaya varmak için yeterli olmayabileceğini belirtti.

Kanal 12'ye konuşan ve ismi açıklanmayan bir kaynak, "Çok az bir hareket alanı elde ettik. Bu başlangıç için bir şey ama yeterli olmayabilir," dedi.

Buna karşın Kan yayın kuruluşu Netanyahu'nun ekibe 'makul' bir hareket alanı sağladığını söylerken Haaretz ve Kanal 13 de yetkinin temel konularda ilerleme sağlayacak kadar esnek olduğunu yazdı.

Başbakanlık sözcüsü, heyete Mossad Başkanı David Barnea ve iç istihbarat teşkilatı Şin Bet aşkanı Ronen Bar'ın liderlik edeceğini, General Nitzan Alon ve Netanyahu'nun kıdemli danışmanı Ophir Falk'ın da Doha'ya gideceğini ifade etti.

Müzakereler hakkında bilgi sahibi olan ABD'li bir kaynak, CIA Direktörü William Burns'ün de görüşmelere katılmasının planlandığını dile getirdi.

Netanyahu'nun çarşamba günü öğleden sonra Barnea, Bar, Alon ve Falk ile Doha görüşmelerine yaklaşımı görüşmek üzere bir toplantı yaptığı bildirildi.



Makaleler

Güncel