İsrail kabinesi: İran üst düzey isimlere suikast düzenleyebilir

img
İsrail kabinesi: İran üst düzey isimlere suikast düzenleyebilir YDH

İsrail güvenlik kabinesi, İran ve Hizbullah'ın suikastlara yanıt olarak üst düzey isimleri hedef alabileceğini bildirdi.




YDH - Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre İsrailli bakanlar, dün üst düzey güvenlik yetkilileri tarafından İran ve Hizbullah'ın rejime yönelik saldırısının üst düzey isimlere yönelik bir suikast şeklinde olabileceği konusunda uyarı aldı.

Habere göre üst düzey güvenlik yetkilileri güvenlik kabinesine Hizbullah ve İran'ın Beyrut'ta Fuad Şukur ve Tahran'da İsmail Heniye suikastlarına füze ve insansız hava araçları yerine bakanları, milletvekillerini, ordu subaylarını ya da Şin Bet veya Mossad'daki üst düzey yetkilileri hedef alarak karşılık verebileceğini belirtti.

Diğer yandan Başbakan Benyamin Netanyahu, bu hafta bakanlarına güvenlik konularıyla ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapmaktan kaçınmaları talimatını verdi

İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'ın haberine göre Netanyahu, bakanlarını önümüzdeki günlerde güvenlik konularını tartışmamaları konusunda uyararak durumun 'kritik olduğunu' vurguladı.

Haberde, "İsrail içindeki yeni değerlendirmeler, İran'ın siyasi baskılar nedeniyle geri adım atmış olabileceğine dair son belirtilere rağmen bu saldırıyı başlatmaya kararlı olduğunu gösteriyor," ifadelerine yer verildi.

Mevcut değerlendirmelerin, Tahran'ın İsrail'deki kritik stratejik noktalara yönelik geniş çaplı bir saldırı planladığını gösterdiği belirtilen haberde, "İran'ın bu saldırısının tam zamanlaması bilinmemekle birlikte, İran ve İsrail arasında süregelen tehdit alışverişi göz önüne alındığında, önümüzdeki günlerin oldukça gergin geçmesi beklenmiyor," denildi.