Son Dakika
İnşa

Netanyahu: Arabulucuların Hamas'a baskısı kolaylaştırıcı olacak

17 Ağustos 2024 Bu sayfayı yazdır

İsrail Başbakanı Netanyahu, arabulucuların Hamas üzerindeki baskısının esir takası anlaşmasını nihayete erdirmeye yardımcı olmasını beklediklerini söyledi.

Netanyahu: Arabulucuların Hamas'a baskısı kolaylaştırıcı olacak
Netanyahu: Arabulucuların Hamas'a baskısı kolaylaştırıcı olacak YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ofisi, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen son esir takası ve ateşkes müzakerelerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, ABD ve diğer arabulucuların Filistin direnişinin esir takası anlaşmasını kabul etmeye ikna etme çabaları 'takdirle' karşılandı.

Haber içi

Siyonist rejimin mayıs ayının sonunda yaptığı anlaşma önerisine işaret edilen açıklamada, "İsrail'in temel ilkeleri arabulucular ve ABD tarafından iyi biliniyor ve İsrail, onların baskısının Hamas'ın 27 Mayıs ilkelerini kabul etmesine yol açmasını ve böylece anlaşmanın ayrıntılarının uygulanmasını bekliyor," ifadelerine yer verildi.

Netanyahu, geçtiğimiz ay söz konusu öneriye yeni talepler ekleyerek anlaşma sürecinin altını oymuştu.

İlgili Haberler