Amerika'dan İran'a tehdit

img
Amerika'dan İran'a tehdit YDH

Basına konuşan ismi belirtilmeyen bir Amerikalı yetkili, İran'ı İsrail'e saldırması halinde 'dehşet verici' sonuçlarla tehdit etti.




YDH - ABD'li bir yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye'nin şehit edilmesine tepki olarak İsrail'i vurması halinde 'dehşet verici' sonuçlarla karşılaşacağı ve bunun, Gazze'de ateşkes sağlanması yönündeki ivmeyi rayından çıkaracağı uyarısında bulundu.

Times of Israel gazetesinin haberine göre adının açıklanmaması kaydıyla basın mensuplarına konuşan üst düzey yetkili, "ABD, İranlıları -ki pek çoğunun böyle düşündüğünü biliyorum- bu yolda ilerlememeye teşvik edecektir, zira sonuçları özellikle İran için oldukça dehşet verici olabilir," dedi.

Yetkili, "Bu savaşı 7 Ekim'de başlatan İran'ın vekili Hamas'tı ve İran'ın aylardır elimize geçen en kapsamlı ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması anlaşması fırsatını raydan çıkaracak bir şey yapması ironik olur," ifadelerini kullandı.

Başkan Joe Biden, cuma günü erken saatlerde yaptığı açıklamada 10 aydır devam eden Gazze savaşında esir takası anlaşmasının, Katar'da iki gün süren ve ABD'li arabulucuların boşlukları daraltmak için bir öneri sunduğu görüşmelerin ardından her zamankinden daha yakın olduğunu ifade etmişti.

Biden, İran'ın adını vermeden 'kapsamlı ateşkes ve esir takası anlaşmasının artık görünür hale gelmesiyle birlikte, bölgedeki hiç kimsenin bu süreci baltalayacak adımlar atmaması gerektiğini' savunmuştu.