Son Dakika
İnşa

ABD'nin Hamas üzerindeki baskısı artıyor

18 Ağustos 2024 Bu sayfayı yazdır

ABD yönetimi, Kahire müzakerelerinde son esir takası teklifini sunarken Hamas üzerindeki baskı artıyor.

ABD'nin Hamas üzerindeki baskısı artıyor
ABD'nin Hamas üzerindeki baskısı artıyor YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kahire'deki nihai müzakereler öncesinde İsrail'i ziyaret etmeye hazırlanırken Hamas, Washington yönetiminin esir takası anlaşması konusundaki 'köprü kurucu önerisini' kabul etmesi yönünde artan bir baskı altında.

ABD, Mısır ve Katar ile birlikte, bir sonuca varmak amacıyla görüşmelerde arabuluculuk yapıyor.

Doha'da iki gün süren görüşmelerin ardından ABD, 27 Mayıs'ta İsrail tarafından önerilen üç aşamalı esir takası planıyla ilgili olarak İsrail ile Hamas arasındaki görüş ayrılıklarını gidermeyi amaçlayan bir öneri sundu.

Alt düzey İsrailli ekipler Katar ve Kahire'de görüşmelere devam ediyor.

Haber içi

Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre önerilen anlaşma uyarınca, kadın esirler ve uzun süredir esir tutulan Avera Mengistu ve Hişam es-Sayid geçici ateşkes karşılığında önce serbest bırakılacak.

ABD Başkanı Joe Biden, müzakerelerin çözüme yakın olduğunu kabul etse de zorlukların devam ettiğini vurguladı.

Biden, anlaşmanın Direniş Ekseni'nin İsrail'in suikastlarına vereceği cevabı 'ertelemesini' umuyor.

Ancak Hamas yetkilileri ABD ve İsrail'in ilerleme iddialarını açıkça reddederek Netanyahu'yu müzakerelerin altını oymakla suçladı ve temmuz ayında görüşülen önceki şartlara bağlı kalmakta ısrar etti.

İlgili Haberler