Herzog: Esir takasının sonuca varmamasından Hamas sorumlu

img
Herzog: Esir takasının sonuca varmamasından Hamas sorumlu YDH

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile yaptığı görüşmede esir takası ve ateşkes konusunda sonuca varılamamasından ötürü Filistin direnişini suçladı.




YDH - İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede, esir takası anlaşmasına varılamamasının sorumluluğunu doğrudan Hamas'a yükledi.

Times of Israel gazetesinin haberine göre Herzog, yaptığı açıklamada, "İnsanlar bunun Hamas'ın ilerlemeyi reddetmesiyle başladığını anlamalı," iddiasında bulundu.

"Arabulucular tarafından yürütülen müzakerelerde ilerleme kaydedebileceğimiz konusunda hala çok umutluyuz," ifadelerini kullanan Herzog, arabulucular ABD, Mısır ve Katar'a da teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı, "Esirlerimizi uzun zaman önce dönmeleri gerektiği gibi evlerine geri getirmekten daha büyük bir insani amaç ve daha büyük bir insani dava olamaz," diye konuştu.

Herzog, ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'a İran'a karşı 'bölgede güç gösterdiği ve yansıttığı' için teşekkür etti.

Herzog, "Tahran'dan başlayan ve yayılan şer imparatorluğuna karşı, Orta Doğu'da barışa ve daha iyi bir geleceğe doğru ilerlemek isteyen uluslar koalisyonunun çıkarlarını korumak için burada bulunan ordular, donanmalar ve güçlerden oluşan çok güçlü ve etkileyici bir koalisyon oluşturdunuz," yorumunu yaptı.

Herzog'un ardından söz alan Blinken, 'esirlerin evlerine dönmesi, ateşkes sağlanması ve herkesin kalıcı barış ve güvenliğe giden daha iyi bir yola girmesi için belki de en iyi, belki de son fırsat olan belirleyici bir an' olarak nitelendirdi.

Blinken, "Artık bu işi bitirmenin zamanı geldi. Aynı zamanda kimsenin bu süreci rayından çıkaracak adımlar atmadığından emin olma zamanı. Dolayısıyla herhangi bir tırmanma olmamasını, provokasyon olmamasını, herhangi bir şekilde bizi bu anlaşmadan uzaklaştıracak ya da çatışmayı başka yerlere ve daha büyük bir yoğunluğa taşıyacak herhangi bir eylem olmamasını sağlamaya çalışıyoruz," dedi.

Blinken, "Herkesin evet demesinin ve hayır demek için bahane aramamasının zamanı geldi," diye ekledi.



Makaleler

Güncel