İsrail'de bir yerleşimciye 'İran adına casusluk' suçlaması

img
İsrail'de bir yerleşimciye 'İran adına casusluk' suçlaması YDH

İsrail'de Tel Aviv'e bağlı Ramat Gan kentinde ikamet eden 30 yaşındaki bir yerleşimci İranlı bir yabancı casus adına çalışmakla suçlandı.




YDH - İsrail'de Tel Aviv'e bağlı Ramat Gan kentinde ikamet eden 30 yaşındaki Eden Debs adlı bir yerleşimci hakkında İran istihbaratı için çalışmak ve kripto para ödemesi almakla suçlanarak iddianame hazırlandı.

Jerusalem Post gazetesinin aktardığı habere göre iddianamede, Debs'in askeri darbeyi teşvik eden posterler basıp astığı ve daha fazla İsrail vatandaşı toplamayı amaçlayan bir Telegram grubunun tanıtımına yardımcı olduğu belirtildi.

Eyalet Savcılığının hazırladığı göre, sanık İran istihbarat teşkilatları adına hareket eden bir kuruluşla temas halindeydi. Casuslar kendisiyle Telegram  üzerinden temasa geçti.

İddiaya göre casus, sanıktan yüksek bir ücret karşılığında kendisi için çeşitli görevleri yerine getirmesini istedi, sanık da bu görevlerden bazılarını yerine getirdi.

Ayrıca sanığın, amacı İsrail'de yaşayan diğer kişilerle temas kurarak onları silahlandırmak, fotoğraf çekmelerini ve kuryelik yaptırmak olan Halk Ordusu adlı bir Telegram grubunun tanıtımına yardımcı olduğu kaydedildi.

İddianamede sanığın bu işler için toplamda 12 bin dolar tutarında kripto para cinsinden ödeme aldığı ifade edildi.



Makaleler

Güncel