Hamas'tan ateşkes aldatmacasına yanıt

img
Hamas'tan ateşkes aldatmacasına yanıt YDH

Hamas, Amerika'nın direnişin ateşkesten geri adım attığı yönündeki açıklamalarının aldatmaca olduğunu bildirdi.




YDH - Hamas, ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in direnişin Gazze'de ateşkes anlaşmasından geri adım attığı iddialarına yanıt verdi.

Yapılan açıklamada, "Biden ve Blinken'in hareketi son teklifi kabul etmeye çağırmasından saatler sonra, hareketin Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşmasından geri adım attığını iddia ettiği açıklamalarını büyük bir şaşkınlık ve hayal kırıklığıyla takip ettik," denildi.

Biden ve Blinken'in açıklamalarının aldatmaca olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bu, saldırganlığın durdurulması konusunda istekli olan tavrımız hakkındaki gerçeği yansıtmıyor," denildi.

Açıklamada, "Bu beyanlar, Amerika'nın Siyonist işgale yönelik mutlak önyargısı, Gazze Şeridi'ndeki savunmasız sivillere dönük saldırganlık ve imha savaşına tam ortaklığı ve ulusal davamızı tasfiye etme teşebbüsleri çerçevesinde gelmektedir," ifadelerine yer verildi.

Direnişin söz konusu beyanları  silahsız sivillere karşı daha fazla suç işlemesi ve Filistin halkını yok etme ve tehcir etme hedeflerini sürdürmesi için Siyonist aşırılıkçı hükümete ABD'nin yaktığı bir yeşil ışık olarak değerlendirdiği vurgulanan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Kısa bir süre önce harekete sunulanlar, Biden'ın 31 Mayıs'ta yaptığı açıklama ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2735 sayılı kararı (11 Haziran) temelinde tarafların 2 Temmuz'da vardığı mutabakatın ters yüz edilmesi anlamına geliyor ki bu da ABD'nin terörist Netanyahu'nun yeni koşullarına ve Gazze Şeridi'ne yönelik suç teşkil eden planlarına verdiği bir cevap ve onaydır.

Katar ve Mısır'daki arabulucular, hareketin daha önceki tüm müzakere turlarında olumlu ve sorumlu bir tutum sergilediğini ve Netanyahu'nun her zaman bir anlaşmaya varılmasını engelleyen ve yeni koşullar ve talepler ortaya koyan taraf olduğunu biliyor. Biden deklarasyonu ve Güvenlik Konseyi kararı temelinde 2 Temmuz'da arabulucularla vardığımız mutabakata bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyor ve arabulucuları sorumluluklarını üstlenmeye ve işgali bunu kabul etmeye zorlamaya çağırıyoruz.

ABD yönetimini körü körüne Siyonist savaş suçlularının yanında yer alma politikasından vazgeçmeye, faşist işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki savunmasız halkımıza karşı yürüttüğü imha savaşının siyasi ve askeri kisvesini kaldırmaya ve bunu durdurmak için ciddi bir şekilde çalışmaya çağırıyoruz."



Makaleler

Güncel