Hizbullah, İsrail'e füze yağmuruyla cevap verdi

img
Hizbullah, İsrail'e füze yağmuruyla cevap verdi YDH

Siyonist rejimin Lübnan'ın doğusunda gerçekleştirdiği hava saldırılarının ardından, Hizbullah misilleme olarak İsrail ordu üslerini füze yağmuruna tuttu.




YDH - İsrail jetleri, 20 Ağustos gecesi Lübnan'ın Bekaa Vadisi'ni vurdu.

Bu saldırıya cevaben Hizbullah, işgal altındaki Suriye'nin Golan Tepeleri'nde bulunan İsrail askeri hedeflerine onlarca füze saldırısı düzenledi.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, "İslami Direniş savaşçıları, Bekaa bölgesine yönelik saldırıya yanıt olarak, 210. Golan Tümeni'ne ait Nafah kışlası ve Yarden kışlasındaki askeri hedefleri yoğun roket atışlarıyla vurdu," ifadeleri kullanıldı.

İsrail ordusu, Golan Tepeleri ve Celile bölgesine yaklaşık 55 füzenin atıldığını, bazılarının önlendiğini, bazılarının ise açık alanlara düştüğünü belirtti. Ancak Lübnan merkezli el-Meyadin'e göre, Hizbullah saldırıda 100'den fazla roket fırlattı.

Yedioth Ahronoth gazetesi, füzelerden bazılarının yerleşim yerlerine isabet ettiğini ve bölgede yangınlar çıktığını bildirdi.

Hizbullah'ın cevabı, İsrail'in Bekaa Vadisi'ndeki es-Safri, Tamnin et-Tahta ve Sareyn'e düzenlediği ağır hava saldırılarının hemen ardından geldi.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'na (NNA) göre, İsrail'in hava saldırısında dokuz kişi yaralandı. Rejim, bu saldırılarda Hizbullah'a ait bir silah deposunu hedef aldığını iddia etti.



Makaleler

Güncel