İsrail, Hayfa'daki otoparkları hastaneye dönüştürüyor

img
İsrail, Hayfa'daki otoparkları hastaneye dönüştürüyor YDH

Hizbullah'ın Gazze savaşı nedeniyle operasyonlarını yoğunlaştırdığı İsrail'in kuzeyindeki Hayfa'da dünyanın en büyük yeraltı hastanesini inşa etti.




YDH - İsrail'in kuzeyindeki en büyük hastane dünyanın en büyük yeraltı hastanesini kurdu ve Hizbullah'a karşı topyekûn bir savaşa hazırlanıyor.

Israel Hayom gazetesinde yer alan habere göre Hayfa'daki Rambam Sağlık Kampüsü Genel Müdürü Profesör Michael Halberthal, "Hastalarımıza olan bağlılığımızdan hareketle, 2 binden fazla hastaya barınak sağlayacak şekilde güçlendirilmiş bir yeraltı sağlık tesisi inşa ettik," ifadelerini kullandı.

Üç katlı kompleks, 24 ameliyathane ve 500 çocuk kapasiteli bir kreşe sahip.

Tesis, konvansiyonel, kimyasal ve biyolojik saldırılara karşı dayanıklı olarak inşa edildi ve 8 bin kişiye üç gün boyunca yetecek su, oksijen, elektrik, yiyecek ve gaz barındırabiliyor.

Hayfa'daki yerel yönetim ayrıca okulları, otoparkları ve diğer alanlar güçlendirilmiş sığınaklara dönüştürere kapsamlı bir ağ kurdu.

Halberthal, "Bu inanılmaz dönüşüm, Yahudilerin ve Arapların hayat kurtarmak için birlikte çalışmasıyla başarıldı," diye konuştu.

Üç katlı, 140 milyon dolarlık Güçlendirilmiş Yeraltı Acil Durum Hastanesi, 2006 yılında yaşanan İkinci Lübnan Savaşı'nın ardından inşa edildi.

2006 yılında Hizbullah, Hayfa'ya yaklaşık 70 füze fırlatmıştı. Halberthal, "Bu senaryonun bir daha yaşanmayacağına dair bir taahhütte bulunduk," diye ekledi.



Makaleler

Güncel