Delta Air Lines tüm uçuşları iptal etti

img
Delta Air Lines tüm uçuşları iptal etti YDH

Delta, devam eden gerilimin ortasında İsrail uçuşları konusunda önemli bir karar aldı.




YDH- Israel Hayom'a göre, Delta Air Lines, bölgedeki mevcut gerginliklere kritik bir yanıt olarak, İsrail'e ve İsrail'den yapılan tüm uçuşların 30 Eylül'e kadar iptal edildiğini duyurdu.

Salı günü İsrail'deki seyahat acentelerine bildirilen bu karar, hizmetlerin yeniden başlaması için daha önce belirlenen 31 Ağustos tarihinin uzatılması anlamına geliyor. 

Amerikan havacılık devi daha önce hizmetlerin askıya alınması için 31 Ağustos'u bitiş tarihi olarak belirlemişti ancak şimdi bu süreyi bir ay daha uzatmayı tercih etti.

Delta'nın bu adımı, devam eden istikrarsızlık nedeniyle uçuşlarını askıya alan diğer büyük ABD havayollarının da benzer adımlarını takip ediyor. 

American Airlines Mart 2025'e kadar İsrail'e uçuş gerçekleştirmeyeceğini açıklamış ve el-Al'ı ABD ile İsrail arasında doğrudan uçuş gerçekleştiren tek havayolu olarak bırakmıştı.

American Airlines'ın duyurusu ve United Airlines'ın hizmetlerini süresiz olarak askıya almasıyla birlikte, el-Al artık bu rotalar için tek sağlayıcı konumunda.

İsrail yerleşimciler için Vize Muafiyet Programı'nın Ekim 2023'te yürürlüğe girmesinden bu yana uçuşlara olan talep arttı.