USS Abraham Lincoln Orta Doğu'ya vardı

img
USS Abraham Lincoln Orta Doğu'ya vardı YDH

USS Abraham Lincoln'ün, ABD'nin İsrail'i korumak için donanma varlığını arttırmasıyla birlikte Orta Doğu'ya demir attığı bildirildi.




YDH- El-Meyadin'e göre, USS Theodore Roosevelt ile birlikte konuşlanmış olan USS Abraham Lincoln uçak gemisi taarruz grubu Orta Doğu'ya intikal etti.

İran, Hizbullah ve Yemen'den gelebilecek kaçınılmaz misillemelerden korkan ABD sürekli olarak İsrail'i koruyacağını açıklıyordu, yeni uçak gemisi taarruz grubunun gelişi işte bu amaca hizmet ediyor.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından bu Perşembe günü X'te bildirildiği üzere USS Abraham Lincoln şu anda F-35 ve F-18 savaş uçaklarıyla donatılmış durumda ve bir destroyer filosu tarafından destekleniyor.

Bu arada USS Theodore Roosevelt de ABD 5. Filosunun operasyon bölgesine ulaştı.

Bu ayın başlarında CENTCOM, Theodore Roosevelt Carrier Strike Group'un (TRCSG) 5. Filo'nun Körfez, Kızıldeniz, Umman Körfezi ve Hint Okyanusu'nun bazı bölümlerini kapsayan operasyon bölgesine vardığını doğrulamıştı.

CENTCOM X'te yayınladığı bir yazıda “Theodore Roosevelt Uçak Gemisi Taarruz Grubu (TRCSG) saldırganlığı caydırmak, bölgesel istikrarı desteklemek ve bölgedeki serbest ticaret akışını korumak için 12 Temmuz'da ABD 5. Filo harekât alanına ulaştı” dedi.

Bu gelişme, Haziran ayında Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Gazze'ye destek operasyonlarına karşı koymak üzere Kızıldeniz'e gönderilen USS Dwight D. Eisenhower'a, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin saldırısına uğramasının ardından geri dönme emri verilmesinin ardından geldi.

31 Mayıs'ta Yemen Silahlı Kuvvetleri (YAF) sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, YAF'ın Yemen'e yönelik çok sayıda Amerikan-İngiliz saldırısına karşılık olarak ABD Carrier Strike Group 2'nin amiral gemisi USS Dwight D. Eisenhower'ı hedef aldığını açıkladı.