Yemen’den iki operasyon

img
Yemen’den iki operasyon YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde iki askeri operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bugün yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde iki askeri operasyon gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yahya Seri ilk operasyonda, İsrail ile iş yapan Delta Tankers'e ait “SOUNION” adlı petrol tankerinin hedef alındığını söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal eden bu geminin Kızıldeniz'de seyrederken isabet alarak ciddi şekilde hasar gördüğünü ve batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Yahya Seri, diğer operasyonun da yine İsrail ile iş yapan bir şirkete ait “Sw North Wind I” adlı gemiye yönelik gerçekleştirildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, bu geminin de işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal ettiği ve Aden Körfezi'nde seyrederken tam isabetle vurulduğu bilgisi verildi.

Yemen Deniz Kuvvetleri, İHA Kuvvetleri ve Füze Kuvvetleri’nin her iki askeri operasyona da birçok İDA, balistik füze, seyir füzeleri ve insansız hava araçları ile katıldığı açıklandı.