El-Husi: Direniş Ekseni’nin yanıtı acı verici olacak

img
El-Husi: Direniş Ekseni’nin yanıtı acı verici olacak YDH

Yemen Ensarullah hareketi lideri, İsrail'in soykırım savaşı sürerken Gazze Şeridi'ne desteğin devam ettiğini belirterek, Direniş Ekseni'nin cevabının kaçınılmaz ve acı verici olacağı sözünü verdi.




YDH- Yemen'deki Ensarullah hareketinin lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, İsrail işgalinin 321 gündür Gazze Şeridi halkına karşı yüzyılın suçunu işlediğini belirterek, İsrail'in bu suçu ABD ile ortaklaşa ve Batı'nın desteğiyle işlediğini vurguladı.

Seyyid el-Husi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı ve bölgesel gelişmelerle ilgili olarak bugün yaptığı konuşmada, Filistin halkının maruz kaldığı büyük adaletsizlik karşısında sorumluluk üstlenmenin ve tüm Müslümanların üzerine düşen dini ve ahlaki görevi yerine getirmenin “ciddi bir mesele” olduğunu söyledi.

Filistin halkını desteklememenin tehlikeleri konusunda ulusun gözünü açmak ve farkındalığını artırmaktan en çok din alimlerinin ve aydın insanların sorumlu olduğunu vurguladı.

Gazze'yi ve Mescid-i Aksa'yı savunmanın tüm Müslümanların üzerine düşen kutsal bir görev olduğunu belirten Seyyid el-Husi, bazılarının bu konuda gevşek davrandığını, bazılarının ise suç ortaklığı yaptığını ifade etti.

Seyyid el-Husi ayrıca, “Filistin halkını desteklememenin Arap ve İslam halkları için bir tehlike ve düşmanlar için bir fırsat olduğunu” vurgulayarak, “Arap rejimlerinin düşmana ihracatı sürdürdüğünü görürken, Kolombiya devlet başkanının Gazze'ye destek amacıyla işgal varlığına kömür ihracatını yasaklama kararını selamlıyoruz” dedi.

Gazze'ye saldıran Arap rejimlerinin tutumları bağlamında, bazılarının Filistin halkına ve özgürlük savaşçılarına sempati duyan herkesi hapis, para cezası, işkence ve bazen de sürgünle cezalandıracak kadar ileri gittiğini de sözlerine ekledi.

Seyyid el-Husi, “İslami olmayan ülkelerde etkileşim devam ederken, İslam ve Arap arenasının Filistin halkıyla halk dayanışmasından yoksun olmasının uygun olmadığını” vurguladı.

Gazze için destek cepheleri

İşgal altındaki Filistin'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Seyyid el-Husi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun geçtiğimiz ay ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya değinerek, bunun, Netanyahu'nun işlediği suçlar nedeniyle sıcak bir şekilde karşılanması ve ayakta alkışlanmasından ziyade, işlediği suçları bir üst seviyeye taşımak için daha fazla askeri ve siyasi destekle geri dönmesiyle ilgili olduğunu belirtti.

Ensarullah Hareketi lideri Tel Aviv'deki şehadet operasyonunu ve bu tür operasyonların yeniden başlatılmasını “büyük önem taşıyan” başarılı bir adım olarak nitelendirdi.

Gazze'ye destek cepheleri konusunda ise Seyyid el-Husi bunların “devam ettiğini” ve “etkili” olduğunu, özellikle de İsraillilerin, Komutan Seyyid Fuad Şukur'un öldürülmesine Hizbullah'ın vereceği kaçınılmaz yanıtı beklediği Güney Lübnan cephesinin etkili olduğunu vurguladı.

Lübnan cephesine de değinen Yemenli direniş lideri, Hizbullah'ın operasyonlarının devam ettiğini ve “alevli” olduğunu, bunun da büyük insan kayıplarından ve İsrail işgali üzerindeki etkisinden anlaşıldığını söyledi.

İran konusunda ise Seyyid el-Husi, İsrail işgalinin büyük İslami lider, şehit direniş savaşçısı İsmail Heniye'nin öldürülmesine İran'ın vereceği tepkiyi nasıl beklediğini hatırlattı ve “bu tepkinin acı verici ve büyük etkisi olacağını” söyledi ve “gecikmenin nedenlerinden birinin de böyle bir tepkinin planlanması olduğunu” belirtti.

Yemen'in onurlu duruşunu gösterin

Ensarullah Hareketi lideri, Yemen'in Gazze'ye ve direnişe destek cephesinin geçtiğimiz hafta 21 balistik füze ve USV kullanarak çeşitli operasyonlar gerçekleştirdiğini açıkladı ve Yemen operasyonlarının başlamasından bu yana işgalle bağlantılı oldukları ya da ambargo kararını ihlal ettikleri için hedef alınan gemi sayısının 182'ye ulaştığını sözlerine ekledi.

Seyyid el-Husi, bu haftaki operasyonların Amerikan-İngiliz saldırganlığının Hudeyde Valiliği’ne 5 baskın düzenlemesine rağmen gerçekleştiğini vurguladı.

Seferberlik ve eğitime katılanların sayısının 432 bini aştığını ve “daha yüksek bir katılım olacağını” umduğunu da sözlerine ekledi.

Yemen Direnişi lideri, askeri geçit törenleri, askeri yürüyüşler ve manevraların sayısının 2292 olduğunu vurguladı.

Seyyid el-Husi, Gazze'ye destek amacıyla her hafta düzenlenen yürüyüş ve mitinglerin, şartlar ve hava koşulları ne olursa olsun başkent Sana'nın yanı sıra Yemen'in farklı vilayetleri ve kırsal bölgelerinde devam edeceğini belirtti.

Bu bağlamda Yemen halkını yarın, yani Cuma günü Yemen genelinde milyonluk yürüyüşler düzenlemeye çağırdı.

Seyyid el-Husi konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Aziz halkımızın duruşu onurlu ve cesur bir duruştur ve gelecek nesiller tarafından da bu şekilde hatırlanacak; birçok halk ve rejimde olduğu gibi asla başarısızlık utancıyla lekelenmeyecektir.”