'Hizbullah'ın yanıtı kaçınılmaz'

img
'Hizbullah'ın yanıtı kaçınılmaz' YDH

Hizbullah Milletvekili Hasan İzzeddin, İsrail’in Beyrut’un Dahiye bölgesine düzenlediği saldırıya sert bir şekilde karşılık verileceğini ve bu yanıtın zamanını, yerini, şeklini ve gücünü kimsenin tahmin edemeyeceğini belirtti.




YDH - Hizbullah Milletvekili Hasan İzzeddin, İsrail’in Beyrut’un Dahiye bölgesine düzenlediği saldırıya sert bir şekilde karşılık verileceğini duyurdu.

İzzeddin, “Düşmanın Beyrut’un Dahiye bölgesinde işlediği suça yanıt kaçınılmaz olarak gelecektir. Ancak bu yanıtın zamanını, yerini, şeklini ve gücünü kimse bilemez,” ifadelerini kullandı.

İzzeddin, bu açıklamayı, Hizbullah askeri Hüseyin İbrahim Kessab’ın anma töreninde yaparken, Hamas’ın Hizbullah ve Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrallah’a gönderdiği bir mesaja da dikkat çekti. Bu mesajın, direnişin gücüne duyulan güveni ve halkın direniş yoluna olan inancını pekiştirdiğini belirtti.

İzzeddin ayrıca, İsrail’e yönelik yanıtı bekleyenlere, Hizbullah liderliğinin caydırıcılık dengesini ihmal etmeyeceği ve uygun hedefin dikkatle seçileceği konusunda güvence verdi. İzzeddin, direniş güçlerinin koordineli çalışmalarının ve İsrail’in iç siyasetindeki krizlerin direnişin gücünü arttırdığına vurgu yaptı.

Tel Aviv’de iki gün önce gerçekleşen saldırıya da değinen İzzeddin, bu tür eylemlerin İsrail’in güvenlik ve istihbarat servisleri üzerinde ciddi etkiler bıraktığını ve hükümetleri devirebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Hizbullah’ın direnişten geri adım atmayacağını belirten İzzeddin, “Düşman, savaş alanında elde edemediği zaferi siyasette de kazanamayacak. Direniş, Siyonist ordunun karşısında geri adım atmayacak ve haklı davası için savaşmaya devam edecek” dedi.



Makaleler

Güncel