Irak direnişi: ABD'ye yönelik operasyonları durdurma taahhüdümüz yok

img
Irak direnişi: ABD'ye yönelik operasyonları durdurma taahhüdümüz yok YDH

Irak Hizbullah Tugayları’nın üst düzey yetkilisi Ebu Ali el-Askeri, Bağdat’ta ABD güçlerine yönelik operasyonları durdurma yönünde herhangi bir taahhüt vermediklerini açıkladı.




YDH - Irak Hizbullah Tugayları Güvenlik Bürosu Başkanı Ebu Ali el-Askeri, ABD işgal güçlerine karşı operasyonların durdurulacağı yönündeki haberleri yalanladı.

El-Askeri, “ABD güçlerine yönelik operasyonları durdurma taahhüdü vermedik,” dedi. 

Bu açıklama, Lübnanlı el-Ahbar gazetesinin, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve Iraklı direniş grupları arasında yapılan bir toplantıda, ABD'ye saldırmama konusunda ön bir anlaşmaya varıldığına dair haberine yanıt olarak geldi.

El-Askeri ayrıca, ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Elena Romanowski’yi, Irak’ın iç işlerine müdahale etmeme konusunda uyardı ve “Irak hükümeti, Bağdat’taki ABD büyükelçisini disipline etmezse, biz onu kendi yöntemlerimizle disipline alırız,” ifadesini kullandı.

Benzer bir şekilde, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Hitchen’ın da 'hoş karşılanmadığını' belirtti.

Gazze Şeridi’ndeki gelişmelere değinen el-Askeri, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ABD ve İngiltere’nin verdiği askeri ve siyasi desteği hedef aldı.

El-Askeri, bu ülkelerin Irak’taki varlıklarının, ülkenin güvenliği ve inançları için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Irak İslami Direnişi, dün işgal altındaki Umm el-Reşraş’ta bulunan stratejik bir İsrail hedefine insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediğini duyurmuştu.

Yapılan açıklamada, bu operasyonun Gazze’ye destek amacıyla gerçekleştirildiği ve benzer saldırıların artarak devam edeceği vurgulanmıştı.



Makaleler

Güncel