Siyonist rejim uçuruma sürükleniyor

img
Siyonist rejim uçuruma sürükleniyor YDH

İsrailli general Yitzhak Brick, Siyonist rejimin bir yıl içinde çökebileceğini söyledi.




YDH - İsrail ordusunun yedek tümgenerali ve eski Askeri Şikayetler Birimi Başkanı Yitzhak Brick, Siyonist rejimin mevcut siyasi ve askeri liderliği nedeniyle büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Brick, İsrail’in bir yıl içinde çökebileceği uyarısında bulundu.

Haaretz gazetesinde yayımlanan makalesinde Brick, Hamas ve Hizbullah’a karşı yürütülen savaşın devam etmesi halinde İsrail’in çöküşle yüzleşeceğini dile getirdi.

General, "Gazze konusunda bir anlaşmaya varılamazsa, bu durum bölgesel bir savaşa yol açacak ve İsrail’i büyük bir tehlikeye sürükleyecektir," ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı eleştiren Brick, “Gallant’ın savaş hedeflerine ilişkin açıklamaları abartılı ve çoğu gerçekleşmedi. Han Yunus’a düzenlenen saldırıda Yahya Sinvar’ın tünellerde yalnız kaldığı ve adamlarının kontrolünü kaybettiği iddiaları gerçeği yansıtmıyor,” dedi.

Brick ayrıca, Gallant’ın savaşın amacını kaybettiğini ve Gazze’de bir bataklığa saplanıldığını anlaması gerektiğini söyledi.

Brick, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve Başbakan Benyamin Netanyahu’nun da İsrailli kamuoyunun gözünü boyamaya çalıştığını ileri sürdü.

Siyasi ve askeri liderlerin İsrail’i uçuruma sürüklediğini vurgulayan Brick, ülkenin geleceğini tehlikeye attıklarını vurguladı.

Son olarak, Brick, İsrail’in beka sorununun çözülmesi için Netanyahu ve aşırı sağ hükümetinin değişmesi gerektiğini savundu. General, “Bu hükümet değişmediği sürece, İsrail’in varlığı tehlikede kalmaya devam edecek,” dedi.



Makaleler

Güncel