Hizbullah intikam saldırılarına başladı

img
Hizbullah intikam saldırılarına başladı YDH

Hizbullah, İsrail rejiminin Fuad Şukur’a yaptığı suikasta karşılık olarak misilleme saldırılarının ilk aşamasını gerçekleştirdi.




YDH- Hizbullah Askeri Enformasyon Merkezi konuyla ilgili bir bildiri yayımlayarak İsrail rejiminin Hizbullah komutanı Fuad Şukur’a yaptığı terörist saldırıya cevaben ilk aşamada rejimin 11 askeri hedefinin başarıyla vurulduğunu açıkladı.  

Hizbullah Askeri Enformasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Beyrut’un güney semtinde Fuad Şukur ile çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail saldırısına bugün şafak vaktinde ilk cevabın verildiği belirtildi.

Yazılı açıklamada, İsrail rejiminin “işgali altındaki toprakların derinliklerine ve daha sonra açıklanacak olan nitelikli bir İsrail askeri hedefine” çok sayıda insansız hava aracıyla bir hava saldırısı başlatıldığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca Filistin'in kuzeyindeki çok sayıda düşman mevzisinin, kışlasının ve Demir Kubbe platformlarının çok sayıda füzeyle vurulduğu ifade edildi. 

Operasyonların tamamlanması zaman alacak

Bugün yapılan saldırıların Fuad Şukur suikastına verilen cevabın sadece ilk aşaması olduğunun belirtildiği açıklamada, “Bu askeri operasyonların tamamlanması belli bir zaman alacak, ondan sonra inşallah gidişatı ve hedefleri hakkında detaylı bir açıklama yapılacak. Lübnan'daki İslami Direniş şu anda en üst düzeyde hazır durumdadır ve özellikle sivillere zarar verilmesi durumunda Siyonistlerin herhangi bir ihlaline karşı güçlü bir şekilde karşılık verilecek ve ceza çok daha ağır ve sert olacaktır” denildi.

Hizbullah Askeri Enformasyon Merkezi, operasyonlarla ilgili yayımladığı ikinci bildiride ise vurulan düşman hedefleriyle ilgili açıklamalara yer verdi.

Operasyonun ilk aşamasının tam bir başarı ile tamamlandığının belirtildiği açıklamada ilk aşamanın “insansız hava araçlarının, derinliklerde arzu edilen hedefe doğru geçişini kolaylaştırmak için İsrail kışlalarının ve bölgelerinin hedef alınması aşaması” olduğu belirtildi.

İlk aşamada şu ana kadar düşman mevzilerine 320’den fazla Katyuşa füzesi atıldığı belirtildi.

Hizbullah, vurulan İsrail askeri hedeflerini şu şekilde açıkladı:  

1- Meron Hava Kontrol üssü 

2- Naftali Ze'ev topçu bataryası 

3- Zatun üssü

4- Zaoura topçu bataryası 

5- El Sahil üssü 

6- İşgal altındaki Golan'ın Kila Kışlası 

7- İşgal altındaki Golan'ın UF Kışlası 

8- İşgal altındaki Golan'ın Nafah üssü 

9- İşgal altındaki Golan'ın Yarden üssü 

10 - Bir Zivitim üssü

11- Ramot Naftali kışlası 

Hizbullah, Askeri Enformasyon Merkezi, operasyonla ilgili diğer ayrıntıların daha sonra yayımlanacak bildirilerde açıklanacağını ifade etti.