Yemen bir Fransız fırkateynini vurdu
Fransa bugün Kızıldeniz’deki gemilerinden birinin Yemen tarafından saldırıya uğradığını bildirdi.
YDH- Fransa, donanma gemilerinden birinin Kızıldeniz'de Yemen güçleri tarafından saldırıya uğradığını doğruladı.
Fransız donanması, bubi tuzaklı bir botun Fransız fırkateynini hedef aldığı anı gösteren video görüntülerini yayınladı.
Bloomberg'e göre, bölgedeki Avrupa Birliği deniz gücü, Kızıldeniz'de Ensarallah tarafından saldırıya uğrayan bir geminin petrol tanklarının etrafında yangınlar çıktığını, ancak şu ana kadar herhangi bir sızıntı belirtisi olmadığını söyledi.
Olay, fırkateynin Yunan bandıralı petrol tankeri Sounion'a yönelik bir saldırıyı engellemeye çalıştığı sırada meydana geldi.
Ensarullah Hareketi ile bağlantılı Yemen medyası, Batılı fırkateynin patlayıcı yüklü gemi tarafından vurulduğunu bildirdi.
Avrupa savaş gemileri yanan Yunan petrol tankeri 'Sounion'a yardım çabalarından resmen çekildiğini Ensarallah atağından sonra bildirdi.
Kaynaklar, 'Espidas' olarak bilinen Avrupa Savaş Gemileri Ekibinden gemilerin, şu anda Yemen ve Eritre yakınlarındaki sularda bulunan yanan gemiyi çevreleyen bölgeyi terk ettiğini belirtiyor.
Sounion daha önce de hafta sonu Yemen güçleri tarafından hedef alınmıştı.
Son görüntüler, yaklaşık 150 bin ton ham petrol taşıyan tankerdeki yangının giderek şiddetlendiğini ortaya koyuyor.
Amerikan ve İngiliz kaynaklarından gelen raporlar yangını Yemenli özel bir birimin çıkardığını ve bunun hava saldırılarının bir sonucu olmadığını ortaya koyuyor.
İlgili Haberler
Suudi rejimi destekli güçler Taiz’e tıbbi yardımı engelliyor
25 Ekim 2026 11:41
Yemen operasyonunda Suudi destekli Vatan Kalkanı komutanının oğlu öldü
24 Ekim 2026 22:18
Yemen'den Mekke-Medine iddialarına yalanlama: 'Operasyonlarımız Suudil…
24 Ekim 2026 22:12
Yemen, Taiz’de Suudi destekli güçlerin sürpriz saldırısını püskürttü
24 Ekim 2026 20:04
