Direniş Ekseni Cephesi (26-27 Ağustos)

img
Direniş Ekseni Cephesi (26-27 Ağustos) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 26-27 Ağustos günleri gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 26 Ağustos'taki operasyonları:

 “Kissufim”, ‘Nirim’ ve ‘Eyn HaTel’ yerleşimlerindeki İsrail askeri bölgelerini bir dizi 114 mm Recum roketiyle hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeydoğusundaki el-Kerara bölgesindeki evlerden birinde tahkim edilmiş bir İsrail kuvvetini bir TBG anti-tahkimat mermisi ve anti-personel mermisi ile hedef alan iyi planlanmış bir pusu gerçekleştirdi.

Kudüs Tugayları'nın 26 Ağustos'taki operasyonları:

Merkez valiliğin doğusunda İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının bulunduğu bir mevzi bir dizi havan topuyla hedef alındı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 26 Ağustos'taki operasyonları:

Deyr el-Belah şehrinin doğusunda ve el-Masdar köyünde İsrail askeri güçlerini 60 mm havan topları ve 107 mm roketlerle hedef aldı.

Hizbullah'ın 26 Ağustos'taki operasyonları:

Bir saldırı dronu ile “Ramia” bölgesindeki gözetleme ekipmanını hedef aldı.

“Şaraga” kışlasında yeni kurulan 146. Tümen karargâhına, subay ve askerlerin mevzilerini hedef alan bir saldırı dronu sürüsü ile hava saldırısı düzenledi.

“Ayelet Haşahar “da yeni kurulan 91. Tümen karargahına, subay ve askerlerinin mevzilerini hedef alan bir saldırı dronu sürüsü ile hava saldırısı düzenledi.

***

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 27 Ağustos'taki operasyonları:

Deyr el-Belah'ın doğusuna giren İsrail askerlerini ve askeri araçlarını 60 kalibrelik havan toplarıyla hedef aldı.

İsrail askeri güçlerini “Kissufim” bölgesinde 107 mm roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kentinin güneyindeki el-Feraa kampı yakınlarında makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanan İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Tulkarem kampı çevresine baskın düzenleyen İsrail güçleriyle makineli tüfekler kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Ensar Tugayları ile ortak bir operasyonda, İsrail ordusunun “Netzarim” eksenindeki ikmal hattını 100 mm'lik havan toplarıyla hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın 27 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehri semalarında casusluk operasyonları yürütürken iki İsrail askeri insansız hava aracını ele geçirdi.

Gazze Şehri'ndeki Tel el-Heva mahallesinin güneyindeki el-Dahduh kavşağı yakınlarında bir İsrail askeri aracına önceden yerleştirilmiş bir varil bombası patlatıldı.

Nasır Selahaddin Tugayları'nın 27 Ağustos'taki operasyonları:

Deyr el-Belah'ın doğusunda İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının toplandığı yerler havan toplarıyla hedef alındı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 27 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deyr el-Belah şehrinin doğusunda bulunan el-Kastal Kuleleri civarındaki İsrail güçlerini havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze şehrinin ez-Zeytun mahallesinin doğusunda bir İsrail tankını tahrip gücü yüksek patlayıcı cihazlar ve tanksavar mermileriyle hedef alındı ve mürettebatıyla sıfır mesafeden çatışmaya girdi. Bunun sonucunda tankın tüm mürettebatı öldürüldü veya yaralandı, tank imha edildi.

Fırtına Güçleri'nin 27 Ağustos'taki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin el-Metahin bölgesinde ilerleyen İsrail askerlerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

Hizbullah'ın 27 Ağustos'taki operasyonları:

Bir FPV saldırı dronu ile “Doviv” kışlası yakınındaki bir vinç üzerine yeni kurulan gözetleme ekipmanını hedef aldı.

“Natua” yerleşiminde İsrail askerleri tarafından kullanılan binalar uygun silahlarla hedef alındı.

FPV saldırı dronları ile el-Abad bölgesindeki gözetleme ekipmanlarını hedef aldı.

“Beyt Hillel” kışlasındaki ‘Sehil’ Taburu karargahına bir saldırı dronu filosuyla hava saldırısı düzenledi.

 



Makaleler

Güncel