Filistin direnişinden Batı Şeria'da genel seferberlik çağrısı

img
Filistin direnişinden Batı Şeria'da genel seferberlik çağrısı YDH

Filistinli direniş grupları Batı Şeria'da genel seferberlik çağrısında bulunarak halkı İsrail'in yaygın saldırganlığına karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.




YDH- Filistinli direniş grupları, İsrail işgal güçlerinin bu sabah işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Batı Şeria bölgesinde başlattığı kapsamlı İsrail saldırısına yanıt olarak açıklamalar yayınladı.

Hamas Filistin'i savunmak için Batı Şeria'da seferberlik çağrısı yaptı

Hamas açıklamasında, İsrail işgalinin Batı Şeria'ya yönelik saldırısının “aşırılık yanlısı hükümetin planlarını uygulama girişimi” olduğunu vurguladı.

Hamas, Gazze'de devam eden soykırımın yanı sıra Batı Şeria'daki saldırının da İsrail'in tüm uluslararası yasaları açıkça ihlal etmesine yönelik “şüpheli uluslararası sessizliğin” doğal bir sonucu olduğunu belirtti.

Hamas, her türlü direnişi tırmandırma ve işgalci İsrail ile yerleşimcilerine “işgal altındaki toprakların her yerinde” karşı koyma çağrısında bulunarak Batı Şeria'daki halkı, özgürlük savaşçılarını ve isyancı gençleri harekete geçmeye çağırdı.

Açıklamanın devamında Filistin güvenlik güçlerine de seslenen Hamas “sorumluluklarını yerine getirmeye, ulusal davayı tehdit eden tehlikelerin farkına varmaya, Filistin halkının kutsal savaşına katılmaya, işgal yenilinceye ve Filistin halkı özgürlüğünü ve kendi kaderini tayin hakkını elde edinceye kadar direniş yolunu sürdürmeye” çağırdı.

Açıklamada ayrıca, İsrail ordusunun saldırılarının “Batı Şeria'nın şehir, kasaba ve kamplarındaki halkın kararlılığı ve metaneti karşısında kaçınılmaz olarak geri püskürtüleceği” vurgulandı.

Mücahitler Hareketi: Batı Şeria'ya yönelik saldırı Filistin'e yönelik açık savaşın bir parçası

Mücahitler Hareketi ise “Batı Şeria'ya yönelik saldırının işgal hükümeti ve lideri Benyamin Netanyahu tarafından yürütülen açık savaşın bir parçası olduğunu” belirtti.

Hareket, ABD yönetimini “işgalci varlığın terörizmine ve suçlarına verdiği destek ve sponsorluk nedeniyle Batı Şeria'daki halka yönelik bu yeni acımasız saldırganlıktan tamamen sorumlu” tuttu.

Hareket ayrıca, “eli silah tutan herkesi İsrail saldırganlığına karşı silahlanmaya” ve Filistin güvenlik güçlerini Batı Şeria'daki Filistin halkını savunmaya çağırdı.

Filistin İslami Cihad Hareketi: 'Kampların Dehşeti' galip gelecek

İsrail işgalinin Batı Şeria'ya yönelik geniş çaplı saldırısının ilk anlarından itibaren İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayı, saldırıya yanıt olarak “Kampların Dehşeti” operasyonunu başlattığını duyurdu.

Bu duyuru, İsrail askeri komutanlığının Batı Şeria'da işgal ettiği mülteci kamplarına atıfla “Kamplar Yazı” olarak adlandırdığı operasyonunu duyurmasına yanıt olarak geldi.

Filistin Direniş Komiteleri: Saldırganlık geri tepecek

Filistin Direniş Komiteleri ise İsrail işgalinin suçlarının ve Batı Şeria'daki tırmanışın “Siyonistlere geri tepeceğini” vurguladı.

Komiteler yaptıkları açıklamada, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerindeki hastanelerin kuşatma altına alınmasının, İsrail işgalinin 11 ay önce Gazze Şeridi'nde başlayan suçlarının bir uzantısı olduğuna dikkat çekti.

Direniş Komiteleri ayrıca, işgal altındaki Batı Şeria, Kudüs ve işgal altındaki 48 topraklarındaki Filistin halkını, “devam eden İsrail saldırısında öldürülen şehitlerin yasını tutarken İsrail işgaline karşı ayaklanmaya, isyan etmeye, birleşmeye ve grev yapmaya” çağırdı.

El-Fetih Hareketi: Saldırganlık başarısızlığa mahkumdur

El-Fetih Hareketi ise İsrail işgalinin “Gazze ve Batı Şeria'ya yönelik saldırısının Filistin halkını terörize edemeyeceğini, özgürlük ve bağımsızlık iradesini kıramayacağını” söyledi.

Hareket açıklamasında ayrıca, İsrail'in Filistin şehirleri Cenin, Tulkarm, Tubas ve kamplarına yönelik mevcut saldırısının “halkımızı yerinden etme hedeflerine ulaşamayacağını” vurguladı.

Filistin Yönetimi: İsrail işgalinin Batı Şeria'da tırmanması soykırım savaşının bir uzantısıdır

Filistin Yönetimi Başkanlığı ise İsrail işgalinin saldırganlığının Filistin “halkına, topraklarına ve kutsal mekânlara karşı yürütülen kapsamlı savaşın bir devamı olduğunu” belirtti.

Filistin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna, İsrail'in “tırmandırma, şehirleri yıkma, vatandaşları öldürme, tutuklama ve sömürgeleştirme politikasının kimseye güvenlik ve istikrar getirmeyeceğini ve İsrail'in bu çılgınlıklarının bedelini herkesin ödeyeceğini” söyledi.

Ebu Rudeyna daha sonra ABD'ye “derhal müdahale etmesi ve işgal yetkililerini kapsamlı savaşlarını durdurmaya zorlaması” çağrısında bulunarak dünyayı “bölgenin ve tüm dünyanın istikrarına tehdit oluşturan bu ‘aşırılık yanlısı hükümeti’ durdurmak için derhal ve acil olarak harekete geçmeye” davet etti.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'daki işgalin tırmanışının, Filistinlilerin topraklarındaki direncini zayıflatmayı amaçlayan soykırım ve yerinden etme kampanyasının bir uzantısı olduğunu belirtti.

Bakanlık ayrıca, işgalin devam eden saldırganlığına ilişkin yükümlülüklerinden sorumlu tutulmaları için uluslararası kurumlarla görüşmeler yürüttüğünü duyurdu.



Makaleler

Güncel