Fransız hahambaşından Gazze'de soykırım çağrısı

img
Fransız hahambaşından Gazze'de soykırım çağrısı YDH

Fransa'nın baş hahamı Haim Korsia, Siyonist rejime Gazze 'başladığı işi bitirmesi' yönünde çağrı yaptı.




YDH - Fransa'nın baş hahamı Haim Korsia, televizyon röportajında Siyonist rejimin Gazze'de devam eden soykırım harekâtına destek vererek işgal güçlerine 'görevlerini tamamlamaları' çağrısında bulundu.

BFM TV'ye konuşan Korsia, Gazze'de işlenen savaş suçları nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanma ihtimali bulunan işgalci varlığın Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun eylemlerini savundu.

Korsia, Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarını 'savaş eylemleri' olarak nitelendirdi ve bunların 'İsrail nüfusunu korumak' için gerekli olduğunu iddia etti.

Orantısız askeri müdahalenin Filistinli direniş hareketi Hamas'la mücadele bağlamında haklı olduğunu ileri sürdü.

Korsia, Gazze'de artan sivil kayıplarla ilgili bir soru üzerine, "Dünyada hiçbir ülke bu operasyonu, İsrail'in yaptığı kadar titizlikle yürütmez ve benim onların yöntemleriyle ilgili hiçbir çekincem yok," diyerek endişeleri reddetti.

Ayrıca haham, Gazze'deki katliamları kınamayı reddederek 7 Ekim olaylarıyla yanlış bir eşdeğerlik kurdu. Duygusuzca "Bunlar karşılaştırılamaz," diyerek Filistinlilerin hayatlarını hiçe saydığını ortaya koydu.

7 Ekim'den bu yana Siyonist rejimin acımasız saldırganlığı 40 binden fazla Filistinlinin şehit olmasına, 93 binden fazla kişinin yaralanmasına ve enkaz altında şehit olduğu tahmin edilen 10 bin kişinin de kaybolmasına neden oldu.

Sağlık yetkilileri kurbanların yüzde 50'sinden fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğunu bildiriyor.

Fransız parlamentosunun bir üyesi olan Aymeric Caron, Korsia'nın açıklamalarını 'Gazze'de soykırım' için bir gerekçe olarak nitelendirdi ve kınadı.

Caron, hahamın Filistinlilere yönelik bariz nefretini eleştirdi ve 'savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlar için özür dileme' olarak nitelendirdiği sözlerinin hukuki olarak incelenmesi çağrısında bulundu.

Fransız analist Arnaud Bertrand ise Korsia'nın tutumundan duyduğu dehşeti dile getirerek, dini bir liderin ahlaki değerleri ve yaşamın kutsallığını savunmak yerine şiddeti savunmasının ironik olduğunu vurguladı.



Makaleler

Güncel