Filistin direnişi Tulkerim ve Cenin'de kahramanca direniyor

img
Filistin direnişi Tulkerim ve Cenin'de kahramanca direniyor YDH

Filistin direnişi, İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria'nın Tulkerim ve Cenin kentlerine yönelik saldırılarına karşı koyuyor ve işgalci güçlere çok sayıda kayıp verdiriyor.




YDH - Filistin Direniş güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde Siyonist rejimin geniş çaplı bir askeri saldırısına şiddetle karşı koyuyor.

Son saldırı dalgasının başlamasından bu yana en yoğun çatışmalardan biri olarak nitelendirilen çatışmalarda direniş savaşçıları jent savaşına giriyor ve çeşitli çatışma bölgelerinde patlayıcı cihazlar kullanıyor.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, diğer direniş örgütleriyle birlikte çatışmalara aktif olarak katıldıklarını doğruladı.

El-Far'a, Tulkerim ve Cenin mülteci kamplarında Siyonist güçlerle çatışmaya girdiklerini, düşman birliklerini ve araçlarını ağır silahlar ve patlayıcılarla hedef aldıklarını bildirdiler.

Tulkerim'de direniş savaşçıları bir düşman insansız hava aracını düşürdüklerini ve Nur Şems kampındaki bir evde konuşlanmış keskin nişancıları hedef aldıklarını bildirdi.

El-Aksa Şehitleri Tugayları, işgalci güçlerle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

Birden fazla direniş örgütünün katıldığı ortak operasyonlar düşman güçlerinin doğrudan vurulmasıyla sonuçlandı.

El-Mücahid Tugayları, el-Kassam ve el-Aksa Tugayları ile işbirliği içinde Nur Şems kampının ed-Demc mahallesinde rejim güçlerini hedef aldı ve işgalci askerler arasında kayıplara neden olduğu aktarıldı.

Siyonist rejim bölgedeki askeri varlığını yoğunlaştırarak Nur Şems kampına ilave takviye güçler getirdi.

El-Meyadin televizyonunun haberinde, işgalci güçlerin kampı sıkı bir abluka altına aldığını, elektrik ve su kaynaklarını kestiği kaydedildi. Tahliye çağrılarına rağmen kamp sakinlerinin çoğu evlerinde kalmayı tercih etti.

Cenin'de direniş savaşçıları işgalci güçlerle yoğun çatışmalara girdi. Cenin mülteci kampında büyük bir patlama meydana geldiği bildirilirken, çatışmalar el-Hedef mahallesinde devam ediyor. Direniş, düşman askerlerinin sığındığı evleri hedef aldı.

Kassam Tugayları, Cenin'i savunurken üç savaşçının şehit düştüğünü duyurdu. Siyonist güçlere misilleme sözü veren tugaylar, 1948'de işgal edilen topraklar da dahil olmak üzere çeşitli bölgelerden beklenmedik karşılıklar vereceklerini vaat etti.

Siyonist medya kaynakları, Cenin'de Filistin direnişi tarafından vurulan bir askerlerinin orta derecede yaralandığını doğruladı.

İşgalci güçler Batı Şeria'nın kuzeyindeki kamplarda tıbbi operasyonları engellemeye devam ediyor.

Cenin Devlet Hastanesi Müdürü Dr. Visam Bekr, Siyonist ordunun hastaneye tüm girişleri kapattığını ve hastaların kritik bakım hizmetlerine erişimini engellediğini bildirdi.

Direniş örgütleri, Siyonistlerin geniş çaplı saldırısına karşılık olarak Kampların Dehşeti Operasyonu'nu ilan etti.

Direnişçiler, Batı Şeria'nın kuzey bölgelerinde operasyonlarını ve çatışmalarını sürdürerek Filistin topraklarını ve halkını işgalci güçlere karşı savunma konusundaki kararlılıklarını ortaya koyuyor.



Makaleler

Güncel