Ali Ebu Şahin: Filistin Yönetimi'nin halkıyla hareket etmesinin zamanı gelmedi mi?

img
Ali Ebu Şahin: Filistin Yönetimi'nin halkıyla hareket etmesinin zamanı gelmedi mi? YDH

Filistin İslami Cihad Hareketi siyasi büro üyesi Ali Ebu Şahin, "Batı Şeria'ya yönelik saldırı, Arapların suç ortaklığı ve Ramallah yönetiminin istismar edilmesinden kaynaklanıyor. Filistin yönetimi için halka katılmanın zamanı gelmedi mi?" dedi.




YDH - Filistin İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen liderlerinden Ali Ebu Şahin, işgalci Siyonist rejimin Batı Şeria'da başlattığı barbarca saldırıyı şiddetle kınadı.

Ebu Şahin, bu zalim saldırının arkasında Batılı emperyalist güçlerin ve bazı hain Arap rejimlerinin desteğinin olduğunu belirtti.

Ebu Şahin, yaptığı açıklamada şunları belirtti: "ABD ve Batılı işbirlikçilerinin desteğiyle gerçekleşen bu vahşi saldırı, kahraman Filistin halkının direnme azmini kırmayı ve onları teslim olmaya zorlamayı amaçlıyor. Ancak Filistin halkı, Allah'ın izniyle bu saldırganlığa karşı cesurca direnecek ve asla boyun eğmeyecektir."

Ebu Şahin, Siyonist rejimin Batı Şeria'da işlediği savaş suçlarını ve soykırım girişimlerini şöyle anlattı: "İşgalci güçler, hastaneleri kuşatıyor, camileri basıyor, masum sivilleri katlediyor ve altyapıyı yok ediyor. Bu, 2002'den bu yana gördüğümüz en şiddetli ve kapsamlı askeri operasyondur."

Ayrıca Ebu Şahin, bazı Arap ülkelerinin ve uluslararası toplumun sessizliğini sert bir dille eleştirirken, Filistin Yönetimi'ni de halkıyla birlikte hareket etmemekle suçladı ve "Filistin Yönetimi'nin artık uyanması ve Siyonist rejimle olan utanç verici güvenlik işbirliğini derhal sonlandırması gerekiyor. Direniş yolundan başka bir seçenek yoktur," ifadelerini kullandı.

Ebu Şahin son olarak, Filistin halkının Allah'ın yardımıyla bu zor günleri aşacağını ve er ya da geç Kudüs'ü özgürleştireceğini vurguladı.



Makaleler

Güncel