Tulkerim Tugayı komutanı Ebu Şucâ şehit oldu

img
Tulkerim Tugayı komutanı Ebu Şucâ şehit oldu YDH

Gazze merkezli İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Saray el-Kudüs'e bağlı Filistinli direniş grubunun komutanı, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail rejimi güçleriyle girdiği şiddetli çatışmada vefat etti.




YDH- Filistin basınında Perşembe günü yer alan haberlere göre, Tulkerim Tugayı komutanı Muhammed Semir el-Cebir ve diğer dört direnişçi, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentinin doğusunda yer alan Nur Şems mülteci kampına yönelik işgal saldırısı sırasında öldürüldü.

Haberler, Ebu Şucâ kod adıyla bilinen Cebir'in, İsrail işgal ordusunun Tulkerim kampında kendisinin ve diğer birkaç Filistinli savaşçının bulunduğu bir binayı kuşattığı sırada sabah saat 4:00 civarında öldürüldüğünü söyledi.

Şiddetli çatışmaların ardından  Ebu Şucâ ve diğer dört kişi bir füze ile öldürülürken, İsrail işgal ordusu binadaki bir başka Filistinli savaşçıyı yakaladı.

İsrail ordusu, Nur Şems mülteci kampındaki çatışma sırasında bir askerinin yaralandığını söyledi.

Tulkerim Tugayı'nın 26 yaşındaki lideri Ebu Şucâ yıllardır İsrail işgalinin suikast hedefi olmuştu.

İsrail ordusu Nisan ayında Tulkerim mülteci kampını işgal etmiş ve son yılların en ölümcül saldırılarından birini gerçekleştirerek 14 Filistinlinin ölümüne ve çok daha fazlasının yaralanmasına neden olmuştu.

O dönemde, öldürüldüğü söylentilerinin yayılmasının ardından, genç adam meslektaşlarının toplu cenaze töreninde otomatik tüfeğini sallayarak ortaya çıktı ve direnişin devamı hakkında duygusal bir konuşma yaptı.

Tulkerim Tugayı, İsrail'in Batı Şeria'yı işgaline karşı direnen en güçlü gruplardan biri olarak ortaya çıktığı için İsrail o zamandan beri onu tutuklamaya ya da öldürmeye çalışıyordu.



Makaleler

Güncel