Filistinli direnişçiler direnişe devam sözü verdi

img
Filistinli direnişçiler direnişe devam sözü verdi YDH

Filistinli Direniş grupları, işgalcinin, Tulkerim Tugayı komutanına düzenlediği suikastın Batı Şeria'daki Direniş'i daha da güçlendireceğinin altını çizdi.




YDH- El-Meyadin'e göre, Filistin'deki direniş grupları, Gazze'den Batı Şeria'ya ve işgal altındaki Filistin topraklarının her karışına uzanan işgal suçları ve suikastlarının, Direniş'i kökünden sökmeyi başaramayacak umutsuz ve başarısız girişimler olduğunu vurguladı.

Filistin İslami Cihad, Perşembe günü yaptığı açıklamada, işgalci İsrail'in İsrail işgalinin Tulkerim kampının kalbindeki Ebu Şucâ'ya ulaşmak için zırhlı araçlar ve insansız hava araçlarının yanı sıra düzinelerce askeri harekete geçirdiğini belirtti.

İslami Cihad, İsrail'in, Komutan Ebu Şucâ'nın ve yoldaşlarının teslim olmayacağını ve onlara karşı kahramanca çatışmalara gireceğini bildiğini söyledi.

Direnmekten vazgeçilmeyeceğini vurgulayan Hamas ise, cesurca direnen tüm askeri birlikleri takdir ederek şehit Ebu Şucâ ve savaş arkadaşlarının yasını tuttu.

Hareket yaptığı açıklamada, İsrail'in Cenin, Tulkerim, Tubas ve diğer vilayetlerde yoğunlaşan son saldırılarının Filistinlilerin ve Direniş'in iradesini kırmayı başaramayacağına dair söz verdi.

Hamas, İsrail işgalinin Gazze'den Batı Şeria'ya ve Aksa Tufanı Operasyonuna katılan tüm cephelerde daha fazla kayıp, hayal kırıklığı, kriz ve güvenlik kargaşasıyla karşı karşıya kalacağının altını çizdi.

Mücahitler Hareketi de şehit Ebu Şucâ ve yoldaşlarının yasını tuttu ve onların şehadetinin Batı Şeria ve Filistin'deki Direnişi güçlendireceğini teyit etti.

Hareket, İsrail ordusunun daha fazla başarısızlık ve yenilgi beklemesi gerektiğini belirterek, Batı Şeria'daki Filistin halkını Direniş savaşçılarını desteklemeye, devrimci eylemlere katılmaya ve çatışmaları tırmandırmaya çağırdı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de şehit Ebu Şucâ'nın halkını ve davasını savunurken fedakârlık ve kahramanlık örneği sergilediğini belirterek, komutanın genç yaşına rağmen İsrail işgaline karşı koymada oynadığı önemli rolle örnek bir lider olduğunu ifade etti.

Filistin'deki Direniş Komiteleri, Batı Şeria ve Gazze'ye yönelik savaşın “İsrail'e” güvenlik ve istikrar getirmeyeceğini vurgulayarak çeşitli gruplardan Filistinli Direniş savaşçılarını selamladı.

Fetih el-İntifada hareketinin askeri kanadı olan Tulkerim Tugayı'na bağlı Fırtına Güçleri de Ebu Şucâ suikastına ve İsrail'in tüm Filistin'de işlediği suçlara direnişin tüm gücüyle karşılık vereceğini açıkladı.



Makaleler

Güncel