ABD'den İsrail'e 'hafifletici tedbir' önerileri

img
ABD'den İsrail'e 'hafifletici tedbir' önerileri YDH

İşgalci Siyonist rejimin Gazze'deki masum Filistinlilere yönelik vahşi saldırıları devam ederken, ABD yönetiminin ikiyüzlü politikası bir kez daha gün yüzüne çıktı.




YDH - Washington, müttefikinin işlediği savaş suçlarını durdurmak yerine, sadece görünüşte insani gibi görünen önerilerde bulunarak gerçek sorunu görmezden geliyor.

ABD Ulusal Radyosu'nun (NPR) ortaya çıkardığı sızdırılmış bir diplomatik telgraf, Batı'nın Gazze'deki soykırıma karşı tutumunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

İşgal altındaki Kudüs'teki ABD Büyükelçiliği tarafından 28 Ağustos'ta hazırlanan belge, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki toplu tahliye emirleri konusunda ‘hafifletici önlemler’ alınmasını tavsiye ediyor.

Washington yönetimi, Gazze'de yaşanan insanlık dramını durdurmak için somut adımlar atmak yerine, sadece göstermelik önerilerle durumu idare etmeye çalışıyor.

USAID yetkililerinin değerlendirmelerini içeren telgrafta, işgalci ordunun tahliye emirlerini nasıl uygulayacağına dair öneriler yer alıyor.

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarını finanse eden ve silahlandıran ABD, şimdi de bu vahşetin ‘insani’ bir görünüm kazanması için çabalıyor.

Belgede sadece İsrail ordusunun ‘daha fazla hareket özgürlüğü sağlamak için süresi dolan tahliye emirlerini iptal etmesi’, ‘bölge sakinlerinin güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlamak için tahliye emirleri verildikten sonra en az 48 saat boyunca operasyonları durdurması’ ve ‘insani yardım alanlarını koruması ve erişimin devam etmesini sağlaması’ gibi bir dizi ‘hafifletici önlem’ tavsiye ediliyor.



Makaleler

Güncel