Direniş, Batı Şeria’da fikir birliğine vardı

img
Direniş, Batı Şeria’da fikir birliğine vardı YDH

Hamas’ın üst düzey üyelerinden Hüsam Bedran, Direniş gruplarının Batı Şeria da dahil olmak üzere direniş eylemlerinin hızını artırmak için açık stratejiler ve planlar üzerinde çalıştığını söyledi.




YDH - Hamas'ın üst düzey yetkilisi Hüsam Bedran, Filistin direniş gruplarının Batı Şeria'da eylemlerini yoğunlaştırmak için yeni stratejiler geliştirdiğini açıkladı.

Bu açıklama, İsrail'in bölgede geniş çaplı bir operasyon başlattığını duyurmasının ardından geldi.

Bedran, el-Meyadin televizyonuna yaptığı açıklamada, "Direniş grupları, Batı Şeria da dahil olmak üzere operasyonlarımızın temposunu artırmak için net stratejiler ve planlar üzerinde çalışıyor," dedi.

Batı Şeria'daki direnişin 'daha önce görülmemiş bir ulusal mutabakata' vardığını belirten Bedran, İsrail'in Batı Şeria'daki direnişi sona erdirme planlarının başarısız olduğunu kaydetti.

Bedran’a göre Filistinli gruplar, bölgedeki operasyonların ‘türünü ve kapsamını genişletme’ konusunda anlaşmaya vardı.

Hamas yetkilisi, çatışmalara katılanların çoğunun gençlerden oluştuğunu vurguladı.

Bedran'ın açıklamaları, Siyonist rejim ordusunun çarşamba günü Tulkarim ve Cenin vilayetlerinde geniş çaplı bir saldırı başlattığını duyurmasının ardından geldi.

Hamas yetkilisi ayrıca, "7 Ekim olayları, Gazze'den önce en büyük tehlikenin Kudüs ve Batı Şeria'da olduğunu ortaya koyuyor,” diye konuştu.



Makaleler

Güncel