WSJ: Batı Şeria’ya saldırı İsrail için stratejik riskler taşıyor
Wall Street Journal gazetesine göre İsrail işgal ordusunun Batı Şeria’da başlattığı askeri operasyon, devam eden savaştan bitkin düşen İsrail ordusu için üçüncü bir cephe açma riski oluşturuyor.
YDH - Wall Street Journal (WSJ), İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı askeri operasyonun, zaten devam eden çatışmalardan yorgun düşmüş İsrail ordusu için üçüncü bir cephe açma riskini barındırdığını bildirdi.
Gazete, İsrailli yetkililer ve analistlerle yapılan görüşmelere dayanarak, bu operasyonun İsrail için ciddi stratejik riskler oluşturduğunu vurguladı.
ABD'nin prestijli gazetesi WSJ, İsrail'in Batı Şeria'daki askeri hareketliliğinin, uzun süreli ve çok cepheli çatışmalara yol açabileceği endişesini taşıdığını belirtti.
Analistlere göre, Batı Şeria'daki yeniden alevlenen çatışmalar, İsrail'in on yıllardır karşılaştığı en uzun savaşın ağırlığı altında ezilen ordusuna yeni bir yük getiriyor.
Gazeteye konuşan eski İsrail askeri subayı ve araştırmacı Guy Aviad, “Ordu bugün bitkin durumda. Savaşın yükü altında, sınırlı sayıda yedek askerimiz var. Bu askerler, sürekli olarak çatışma bölgelerinde görev yapıyor,” şeklinde durumu özetledi.
Gazete ayrıca, son yıllarda Batı Şeria'da gençler arasında yeni silahlı grupların ortaya çıktığını, Siyonsit rejim ise bu gruplara karşı askeri güç kullanarak baskı uygulamaya çalıştığını kaydetti.
İlgili Haberler
Gazze’de saldırıların bilançosu ağırlaşıyor
26 Ekim 2026 14:32
İslami Cihad’dan Şikaki’nin yıl dönümünde birlik ve direniş çağrısı
26 Ekim 2026 13:44
İsrail seçimleri öncesinde Batı Şeria’yı savaş alanına çevirdi
26 Ekim 2026 07:05
İsrail askerleri el-Halil'de yüzlerce evi yağmaladı
25 Ekim 2026 14:35
