Batı Şeria'da direniş güçleniyor

img
Batı Şeria'da direniş güçleniyor YDH

Batı Şeria'daki mülteci kamplarındaki kararlılık ve işgal güçlerine zarar vermeye durumu devam ederken, 1 işgal askeri öldürüldü. Cenin ve Nablus'ta şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.




YDH - Batı Şeria'nın kuzeyinde, Filistin direnişi işgalci İsrail güçlerine karşı kararlı mücadelesini sürdürüyor. Üç gündür devam eden çatışmalarda, direniş güçleri işgalcilere ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor.

Cenin'in ed-Demc mahallesinde patlak veren silahlı çatışmalarda, direniş güçleri işgalci İsrail ordusuna ağır darbeler indirdi. Kassam Tugayları'na bağlı Cenin Tugayı, önceden hazırlanmış patlayıcılarla düzenlediği pusuda bir işgalci askeri etkisiz hale getirdi.

İslami Cihat Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları da ed-Demc ekseninde işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi. Tugay, işgalci güçlere yoğun ateş açarak doğrudan isabetler kaydetti ve bir İsrail D9 askeri buldozerini patlayıcılarla hedef aldı.

İşgalci güçler, Cenin'in Zebabide beldesinde üç Filistinli direnişçiyi şehit etti. Şehitlerin arasında Cenin'deki Kassam Tugayları komutanı Visam Hazım'ın da bulunduğu bildirildi. İşgalciler, insanlık dışı bir tutumla şehitlerin naaşlarına el koydu.

Nablus'un Balata kampında da çatışmalar devam ediyor. Kudüs Tugayları ve Aksa Şehitleri Tugayları, işgalci güçlere karşı yoğun bir direniş gösteriyor.

İşgalciler, sivil yerleşim yerlerini hedef alarak insanlık suçu işlemeye devam ediyor.